Kinderen maken je Bewust van het Begrip Tijd

Tijd

Kinderen maken je bewust van het begrip Tijd. Jouw begrip van Tijd welteverstaan en dan vooral het feit dat dat niet overeenkomt met wat je kind eronder verstaat. Of liever, hoe je kind met tijd omgaat.

Wie herkent het niet? We hebben een volle agenda en daardoor regeert de klok. Dat betekent dat er regelmatig, en dan vooral in de ochtend, situaties ontstaan die enige mate van stress met zich meebrengen. Bij jou. Want zoonlief heeft geen haast, kent dat begrip niet en ziet helemaal het nut er niet van in om snel de schoenen aan te trekken. En onderweg naar beneden (wij wonen drie hoog) vertelt hij allemaal verhalen. Dat kost Tijd en veroorzaakt (soms) irritatie.

Laatst las ik een artikel over het verschil tussen ‘kloktijd’, die ons sociale leven regeert, en ‘innerlijke tijd’, de persoonlijke tijd die een eigen ritme kent. Nou is het zo dat in de 20-ste eeuw deze laatste, persoonlijke tijd, wat op de achtergrond is verdwenen dankzij de industrialisering en technolisering van de maatschappij. En dat is jammer. Want daarmee verdwijnt ook iets van onszelf.

Gelukkig regeert bij zoonlief nog niets anders dan zijn eigen, Persoonlijke Tijd. En als wij dan die drie trappen naar beneden lopen kan ik weer even stilstaan bij het feit dat ik mij laat leiden door wat er allemaal moet gebeuren op een dag en dat het ook anders kan. Stukje mindfulness, zomaar kado gekregen van zoon Bram.

Gepubliceerd: 22 september 2009 onder Zz - Bewustzijn, Zz - Kinderen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • De Artikelen op deze Website zijn Leuk !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake