Waarom kan opa niet meer zo goed praten ?

waarom

Onze peuter zit in de fase dat hij van alles het Waarom wil weten. Soms is dat ’logisch’ want als ouder wil je best uitleggen waarom hij niet met zijn handen aan de oven moet komen als er brood in wordt gebakken. Oorzaak en gevolg, als ouder is het toch je taak om dat bij te brengen?!

Soms zijn de vragen lastiger. Zoals ‘Waarom kan opa niet meer zo goed praten?’. Tsja, hoe leg je uit dat opa ziek is en eigenlijk heb je zelf helemaal geen antwoord op de logische volgende vraag. ‘Waarom is opa ziek’.  Ja, Waarom?!

Het zet mij aan het denken.  Waarom?! Oorzaak en gevolg, vaste verbanden, soms worden dingen voor ons een vanzelfsprekendheid terwijl ze dat helemaal niet zijn.

Boeddhisten cultiveren hun leven lang een onderzoekende geest en gaan er niet van uit dat we al wijs zijn. Zij gaan er vanuit dat vragen ons levenswerk vormen. Ze leren de vragen te koesteren, in gedachten te houden en toe te staan dat ze ons in ons dagelijks leven open en nieuwsgierig houden.

Een onderzoekende geest en bewust leven lijkt voor kinderen een vanzelfsprekendheid en daar kunnen wij als ouder wat van leren.

Gepubliceerd: 23 september 2009 onder Zz - Bewustzijn, Zz - Kinderen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Zen Mama's Leven Langer en Gelukkiger !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake