Jongleren zodat het hier op Rolletjes loopt

Jongleren

Op Rolletjes

Een vriendin vroeg mij laatst om als ‘ervaringsdeskundige’ mee te werken aan haar boek. Het boek heet “Op Rolletjes” en de vraag was dan ook, hoe ik als moeder er nou voor zorg dat bij ons in huis ‘s ochtends alles op rolletjes loopt. Al snel ontdekte ik dat het bij ons meer weg heeft van jongleren. 

Jongleren

Om ervoor te zorgen dat alle ballen in de lucht blijven is het belangrijk om op het juiste moment de juiste dingen in gang te zetten. En dat doen mijn vriend en ik gelukkig samen…. Terwijl de kleine Kiki de fles drinkt, gaat zoonlief met papa onder de douche, waarna ik hem in zijn kleren help en zelf onder de douche spring op het moment dat vader zijn boterhammen smeert terwijl de kinderen om hem heen spelen.

Balanceren

En het jongleren blijft balanceren omdat alles steeds weer verandert. De kinderen hebben een eigen ritme waar wij omheen acteren en net als je denkt een soort van balans gevonden te hebben, verandert er weer iets. Want kinderen maken je er voortdurend van bewust dat niets hetzelfde blijft. Zij groeien op ! Worden zelfstandiger; trekken uiteindelijk hun eigen kleren aan. Dat geeft dan weer rust… maar op hetzelfde moment leert de jongste kruipen en kun je haar weer geen moment uit het oog verliezen.

Jongleren dus, om alles ‘Op Rolletjes’ te laten lopen. Een uitdaging, soms, maar vooral ook ontzettend leuk.

P.s., het Boek staat vol nuttige Tips (& leuke ervaringsverhalen).

Kijk op: http://www.zamarra.nl/

Gepubliceerd: 30 september 2009 onder Zz - Algemeen, Zz - Kinderen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Leuke Websites stuur ik door aan Vriendinnen !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake