Bewust Zwanger Zijn

Bij de Zandbak ...

Schuldgevoel …

Vorige week zat ik samen met een vriendin en onze kinderen bij de zandbak. Kijkend naar 3 kinderen, zij met bolle buik. Zij in verwachting van de 2de. Zij met wat schuldgevoelens ten opzichte van deze baby in haar buik. Want… ze was zo druk met het geven van aandacht aan haar zoon van 3 dat ze eigenlijk op te weinig momenten echt stil stond bij dat nieuwe leven in haar buik. Ze vroeg mij hoe ik dat ervaren had.

Vlindertjes …

Ik kan me herinneren dat ik juist veel bewuster zwanger was toen Kiki in mijn buik zat. De eerste keer dat zij bewoog in mijn buik, wist ik dat het de darmen niet waren. Dat vlindertje… dat was ons kindje! En ook al liep ook ik achter zoonlief aan … ik was mij er heel erg van bewust dat er in mijn buik een kindje groeide en hoeveel dat voor mij betekende.

Het ‘Concept’ baby …

Het concept ‘baby’ was tijdens de eerste zwangerschap eigenlijk niet zoveel meer dan een concept. Ik las wel heel veel bladen, sprak met vriendinnen en vormde zo langzaamaan een idee van hoe het zou zijn.  Maar pas toen Bram er was, wist ik het. Toen voelde, zag, rook en beleefde ik pas echt hoe ons kindje was.

Persoonlijke ervaring …

De zwangerschap van Kiki heb ik dan ook bewuster ervaren. Ik hield mij niet vast aan wat er in de bladen stond, wist dat de ervaringen en verhalen van anderen vooral andere ervaringen waren. Ik stond veel meer stil bij mijn ervaring. En ik wil dan ook vooral duidelijk maken dat volgens mij Bewust zwanger zijn voor iedereen een persoonlijke ervaring is. Wel leuk om af en toe even bij stil te staan, zo aan de rand van de zandbak !

Gepubliceerd: 8 oktober 2009 onder Zz - Bewustzijn, Zz - Kinderen, Zz - Zwangerschap

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Mijn Kinderen zitten in de volgende Fase(s) ?! ....

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake