Het recht van de sterkste !?

kijk mij !

Geen getut in bed

Een vaak terugkerende discussie onder ouders gaat over de vraag: neem je een kind nou wel of niet bij je in bed ? Een vriendin heeft een duidelijke stelregel: ‘geen getut in bed !’ en daar houdt zij zich aan. Kind krijgt de fles in zijn eigen bed en geknuffeld en getut wordt er dus buiten bed. Niet helemaal mijn standpunt maar duidelijk is het in ieder geval wel.

Vage grenzen

De ouders met een iets minder duidelijk standpunt, degenen die ‘het ervan af’ laten hangen, kunnen eindeloos praten over dit thema. En uiteindelijk komt het neer op de vraag; waar trek je de grens ? Mag het alleen als een kind ziek is of gewoon wanneer een kind aangeeft liever bij je te zijn ? En wat zijn de consequenties ? Zijn die er eigenlijk wel ?

De Softies

Mijn vriend en ik hebben vele nachten met zoon of dochter tussen ons in geslapen. In de meeste gevallen was huilen als gevolg van een griepje de aanleiding. Met de strenge woorden van vriendinnen met oudere kinderen, dus … meer ‘ervaren ouders’, in het achterhoofd, waakten we er wel voor dat er geen ‘misbruik’ gemaakt zou worden van onze ‘goedheid’. En werd het kind weer in het eigen bed gelegd waneer de griep over leek te zijn.

Het recht van de sterkste

Voor ons werkt dit helemaal prima. Maar kritiek krijgen we wel. De belangrijkste motivatie is dat ‘je niet met je moet laten sollen’ en dat kinderen makkelijk ‘misbruik’ kunnen maken van je toegeeflijkheid. Wow ! denk ik dan. Want haal je hiermee niet een heel ander thema naar boven. Gaat het dan niet vooral om te laten zien wie de sterkste is ? Gaat het dan niet over het stellen van grenzen, jouw grenzen welteverstaan, en dat die belangrijker lijken te zijn dan de grenzen van je kind ?

Voor mij blijft dit een interessante discussie en reacties zijn dan ook van harte welkom !

Gepubliceerd: 13 oktober 2009 onder Zz - Kinderen, Zz - Loslaten

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Francesca
Ontvangen: 14 oktober 2009 om 09:48 uur

Hallo,

Leuk onderwerp en zeker iets waar veel discussie over is.
Ik heb 2 kinderen. Mijn vriend werkt alleen nachtdiensten en ik heb met mijn kinderen afgesproken dat wanneer de nachtdiensten starten, ze allebei 1 nachtje bij mij mogen slapen.

Dit vinden ze dus helemaal geweldig. Het grappige is, is dat ik vooral met mijn jongste leuke gesprekken heb dan. Even een half uurtje kletsen en dan slapen.

Ze weten dat ze maar 1 nachtje bij mama mogen slapen en vragen verder ook niet.
Ik vraag me wel af hoe lang ze bij mij willen liggen. Ze zijn nu 5 en 7.

Groetjes ;)


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Ik ben Mama van ... ?! ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake