In de ‘KinderFlow’

KinderflowMijn plannen

‘s Ochtends vroeg mijn vriend of er plannen waren voor de dag. Nou, die had ik ! ‘s Ochtends naar Artis of het Vondelpark en in de middag winterkleren kopen voor zoonlief. Maar het werd een dag dat alles anders liep. Anders dan ik van tevoren bedacht had. Want het werd een dag vol ‘KinderFlow’. Heel simpel, eigenlijk vanzelfsprekend maar onbewust vaak ondergesneeuwd door de plannen van de moeder.

Plannen in het water

Echt herfstachtig weer gooide al gelijk roet in het eten van mijn mooie plannen. Een fietstocht naar Artis zat er niet in en ook een wandeling door het park leek helemaal niet zo aantrekkelijk meer. Daarnaast liet dochter Kiki duidelijk merken dat er iets aan de hand was. Het duurde even voordat ik doorhad wat het was; zou ze naar buiten willen, zich vervelen? Echt luisteren en kijken naar het meisje deed me realiseren dat ze gewoon moe was. En dat ze al een tijdje geen ochtendslaap meer deed maakte helemaal niets uit. De Kiki-kinderflow maakte duidelijk dat het bedtijd was.

Loslaten

Zoonlief was ook heel duidelijk; hij wilde absoluut niet naar buiten. Brood halen vond hij niet nodig. We gingen tekenen. Op het schoolbord, voor het eerst. En had ik mijn dagplanning al losgelaten, nu liet ik het allemaal gewoon maar even los en ging ik lekker naast het mannetje zitten terwijl hij aan het tekenen was. En wow, dat was een goed idee! Even stond ik op het punt om een boom of ridder voor hem te tekenen maar gelukkig kon ik me inhouden. In de eerste plaats kan ik helemaal niet tekenen maar daarbij is het zo leuk om te zien hoe hij een ridder maakt, inclusief helm met hoorns (wat die hebben de playmobiel-ridders ook). Zo zag ik zijn concept van ridder op het bord verschijnen, zijn trotse blik, echte creativiteit.

Lang leve de ‘KinderFlow’

Toen Kiki wakker was zijn we nog even naar buiten gegaan om toch het brood te kopen. Brood dat door zoonlief niet gegeten werd. Hij moest alleen maar huilen. Hij was moe. En zo gebeurde het dat ik Bram weer in bed legde voor een middagslaapje, een slaapje dat hij bijna nooit meer echt nodig heeft. Maar nu dus wel en dat was prima. Hierdoor kon ik echt de aandacht op Kiki richten die daar weer helemaal vrolijk van werd. Uiteindelijk hebben we ook nog een prachtige warme jas kunnen kopen aan het eind van de middag. Heel nuttig. Maar het grootste deel van de dag werd bepaald door de ‘KinderFlow’. Doordat ik mijn planning op tijd los wist te laten en even echt luisterde naar wat de kindjes nodig hadden en vooral ook, waar zij plezier in hebben. Zodat we samen een ideale dag hadden. Lang leve de ‘KinderFlow’ !

Gepubliceerd: 30 oktober 2009 onder Zz - Loslaten

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

    Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

    Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

    Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

    Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

    Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake