Boze ochtendbuien…

boosMeegaan in de flow

Loslaten betekent soms: meegaan in de Kinderflow. Heel verfrissend kan dat zijn. Niet je eigen plannen de boventoon laten voeren maar die van je kind. Dan ontdek je nieuwe dingen, ziet hoe het ook anders kan. Beetje meditatief. Niet oordelen. Je gewoon laten meevoeren en zien wat ervan komt. Kindje blij en jij blij. Erg ‘zen’.

Niet in die Flow

Op andere momenten heeft ‘loslaten’ een hele andere betekenis. Als zoonlief ‘s ochtends ‘nee’ zegt tegen het feit dat hij zich moet aankleden, ‘nee’ zegt tegen zijn boterham en ‘nee’ zegt tegen mijn idee dat ook tandenpoetsen erbij hoort. Soms accepteer ik dan, met moeite, dat het ochtendritueel gepaard gaat met huilen en protesten. Soms laat ik ‘het’ dan gewoon los en besef ik dat een ochtendhumeur erbij hoort. Dat ik niet altijd zoonlief gelukkig kan maken. Dat hij af en toe gewoon boos wil zijn. Dan laat ik dat los.

Toverwoord

Loslaten is in beide siuaties iets wat ik bewust moet doen. Tijdens de boze ochtendbuien kost het me meer moeite om los te laten dan wanneer ik leuk mee kan gaan in de Kinderflow. Wat ik maar wil zeggen is dat ‘zen’ in je leven brengen zeker niet altijd eenvoudig is- voor mij zelfs vaak een uitdaging- en dat je zeker niet voortdurend glimlachend door het leven gaat. Nog niet in ieder geval. Maar loslaten helpt ! En wanneer het even niet gaat om een mooie Kinderflow dan is ’Acceptatie’ het toverwoord.

Gepubliceerd: 3 november 2009 onder Zz - Kinderen, Zz - Loslaten

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

    Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

    Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

    Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

    Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

    Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake