Mexicaanse griep en Mama Zijn …

Ziek Zijn

Ziek Zijn

De griep zit in de lucht. Of het de Mexicaanse griep is weet ik niet en eigenlijk maakt mij dat ook niet zoveel uit. Want wat kun je eraan doen? Niets toch? In het weekend was Kiki ziek; snipverkouden en hoge koorts. En nu is Bram aan de beurt. Van het drukke, levendige mannetje is weinig meer over. De eetlust is verdwenen en een gloeiend hoofd laat er geen twijfel over bestaan dat ze ziek zijn. 

Dichtbij zijn

Kind ziek betekent: bye bye plannen, het werk opzij zetten en er zijn voor je kind. Juist op deze momenten merk je hoeveel je als moeder (in mijn geval) betekent en kunt betekenen voor je kind. Alleen al door er simpelweg voor je kind te zijn. Ik herinner me nog van vroeger het ‘bed op de bank’. Hetgeen betekende dat ik met dekbed en kussen van mijn bed naar de bank verhuisde. Want ook al is slapen als je ziek bent het beste, ‘bij moeder in de buurt zijn’ terwijl je slaapt is het zelfs nog een beetje beter. En zo is het nu ook. Terwijl ik dit artikel schrijf, ligt Bram te slapen op de bank.

Mama Zijn

Alles valt weg en is minder belangrijk als er zo’n gloeiend kindje tegen je aankruipt. Je bent er voor hem en haar en dat is genoeg. Langzaam voel je ze weer rustig worden en blijk je met jouw aanwezigheid en een hand op hun hoofd het nare gevoel van de griep te kunnen verdrijven.  Typisch een geval van Mama Zijn.  

Gepubliceerd: 11 november 2009 onder Zz - Bewustzijn, Zz - Kinderen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • De Artikelen op deze Website zijn Leuk !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake