Beschuit met muisjes en vriendschap…

beschuit met muisjesSteeds meer vrienden

Aan de meeste momenten uit mijn leven heb ik wel een paar bijzondere contacten overgehouden. Vrienden zijn voor mij erg belangrijk en graag breng ik tijd in gezelschap door. Soms zie je elkaar vaak, en soms wat minder. Soms heb je meer te delen dan op andere momenten. Sommige vrienden verdwijnen uit zicht, sommigen tijdelijk. Ik had  het idee dat ik wel wist ‘hoe vriendschap werkte’.

Klopt niet

Klinkt raar en klopt ook niet.  Zo merkte ik op het moment dat ik moeder werd. Want op dat moment veranderde er veel in mijn leven en dat had ook effect op mijn vriendschappen. Ik had opeens veel minder tijd, want de meeste uren besteedde ik aan ons kindje. Belangrijker; dat wat ik meemaakte wilde ik delen. En wel nu. Op dat moment. De ervaring van het moederschap was voor mij zo belangrijk dat ik daar graag over praatte. En dan bedoel ik niet het praten over luiers en gebroken nachten (hoewel dat natuurlijk ook gebeurde…).

Kraamvisite, nieuw begin

Sommige vrienden waren helemaal niet met kinderen bezig. Voor anderen was het juist een onderwerp dat ze liever niet bespraken. Weer andere vrienden hadden zelf niets met kinderen maar waren wel geinteresseerd in ons wel en wee. En gelukkig waren er een heleboel vriendinnen die precies hetzelfde meemaakten. Er veranderde veel. Achteraf besef ik me dat de kraamvisites het begin waren van iets nieuws.

Moederschap & boeddhisme

Soms wordt mij de vraag gesteld wat nu de relatie is tussen ‘Zen’ en ‘Mama’ zijn, tussen moederschap en boeddhisme. Bovenstaande illustreert dit verband. Voor mij was de geboorte van ons kindje een keerpunt in mijn leven. Een moment waarop ik stil stond bij wat er gebeurde, wat ik wilde… kortom; hoe ik in het leven stond en belangrijker… hoe ik in het leven wilde staan. Het feit dat alles continu verandert, afhankelijk is het van het moment en hoe je daarmee om kunt gaan. Moeder worden was de aanleiding en mijn kinderen en principes uit het boeddhisme een antwoord op de vraag. Vandaar…

Gepubliceerd: 16 november 2009 onder Zz - Relaties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • "Mama Zijn" en "Zen Zijn" gaan Niet Altijd Makkelijk Samen !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake