Muizen en een korreltje zout !

korreltjes zoutZoute tranen

Van kinderen kun je veel leren. Ja. Maar soms … ben je zelf toch echt de oudste en de wijste en neem ik wat ik zie lekker met een korreltje zout. Zo ook vanochtend. Zoonlief is herstellende van een griepje en in de overgangsfase naar het ‘helemaal beter zijn’ is het soms niet zo duidelijk waar hij dan zielig over mag en kan doen. Dus probeert hij het gewoon en zet hij het regelmatig op een huilen. Want tsja, dat werkte de afgelopen week toch ook ?!

Vrede aan tafel

Dus huilen we als je geen boterham wilt maar liever een beschuitje (en die krijg je dan ook) en om nog meer drama’s te voorkomen wordt er ook voldaan aan de wens om er een beschuit met muisjes van te maken. ’Als je het maar opeet’, denkt de moeder. En daar komt het. Opeten gaat niet zo snel. Want meneer is afgeleid doordat ik (ook in het kader van vrede aan tafel) een muisje van zijn bord heb verplaatst naar het bord van zijn zusje. Want het kleine zusje vond die muisjes ook wel interessant.

Drama om een muisje

Nou, dat hebben we geweten. Hoofd achterover en huilen. En ja, dat muisje pakte hij gewoon weer terug. Zus verbaasd en mama ook; dat kon toch niet waar zijn ! Drama aan tafel om een ‘muisje’…. Onrechtvaardig en treurig voor de zus was het wel dus pakte ik een nieuwe van het bord van de broer en legde deze bij het zusje. En… hetzelfde spektakel herhaalde zich.  

Met een korreltje zout

Bizar voorval en bizar dat ik dit zo schrijf. Ter illustratie van het feit dat je veel van kinderen kunt leren maar dat je ‘ze’ af en toe toch zeker moet nemen met een korreltje zout. Want toen zoonlief uitgehuild was op de bank en weer aan tafel kwam, gaf hij het ene na het andere muisje aan zijn zus. Die het gebeuren vol verwondering aankeek. Hopelijk neemt zij, jong als ze is (1) haar grote broer (3) ook met een korreltje zout.

Gepubliceerd: 23 november 2009 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Gezin en Werk zijn Makkelijk te Combineren !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake