Griepprik, en het nu

ballonnenZorgen vooraf

Vorige week ontvingen we een brief over de griepprik. Alle peuters van Amsterdam zouden gevaccineerd worden op een centrale lokatie. Een van de grote hallen van de Rai, waar binnenkort ook de Millionair Fair gaat plaatsvinden, zou ingericht worden om 60.000 kinderen plus ouders op te vangen. Het was even zoeken naar onze postcode maar uiteindelijk wist ik toch waar en wanneer onze kinderen verwachten werden. En vanaf dat moment begonnen de zorgen. Hoe zou dat gaan ? Ik zag direct allemaal huilende kinderen voor me… En mijn kinderen zouden daar zeker ook aan mee doen. Lange rijen om binnen te komen, uren wachten…. En wat als de ene geprikt werd, dan zou de andere peuter vast weglopen…

Plezier in de rij

Gisteren was het zover. Met beide peuters op de fiets van West naar Zuid. En hoe dichter we bij de Rai kwamen, hoe meer bakfietsen en fietsen met kinderstoeltjes er achter elkaar reden. Eigenlijk had het ook wel iets bijzonders. Voor de deur was het een gekrioel van ouders en kinderen en binnen een lange rij. Wij sloten achteraan. En … het was best gezellig. Kleine Kiki vond de ballonnen prachtig en overlaadde mij met kusjes terwijl ik haar in mijn armen hield. Broer Bram was wat rustiger, ook onder de indruk van alles om hem heen.

Hier en nu: de prik

Binnen een kwartier stonden we weer buiten. Alle zorgen waren om niets geweest. De logistiek was prima in orde en de kindjes liepen blij naar buiten. In het boeddhisme legt men de nadruk op het hier en nu en het positief benaderen van gebeurtenissen. Het heeft geen zin om je zorgen te maken over dingen die in de toekomst liggen, bleek ook nu weer. En gelukkig waren er voldoende dingen in het ‘nu’ die van het spektakel van de massale inenting best een vrolijke happening maakten. 

De tranen voorbij

Natuurlijk waren er even tranen bij beide kindjes toen de prik gezet werd, zelfs even bij de moeder. Kort verdriet om het moment. Maar bij de kinderen was het alweer over toen ze een mooie sticker op de hand kregen en bij het naar buiten gaan een vlaggetje in de hand (en bij de moeder zelfs wat eerder…).

Gepubliceerd: 25 november 2009 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

    Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

    Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

    Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

    Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

    Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake