Citybox drama dichtbij

citybox dramaNu.nl

Meestal zijn het de kinderen die mij laten zien hoe ‘zen’ je kunt zijn. Maar ik heb ook een vriend die daar erg goed in is. Zo ook een tijdje terug.

Tussen de bedrijven door check ik af en toe het nieuws en een berichtje over een grote brand trok mijn aandacht. In Amsterdam Noord bleek een opslagplaats in brand te staan. En die kende ik wel. Erg goed zelfs. Want daar had mijn vriend een box gehuurd om alles waar hij nog geen afscheid van kon nemen, maar waarvoor in huis geen plaats was, op te slaan. Ooit was dat mijn suggestie geweest; als je die LP’s en schoolboeken dan echt wil bewaren; huur dan maar zo’n box ! Zo gezegd, zo gedaan. Een paar keer heen en weer gereden; box helemaal volgebouwd. En klaar !?

Slecht nieuws ?

Nu stond dit gebouw in brand. Hoe moest ik dat vertellen ? Het voelde alsof ik mijn vriend ging zeggen dat er iemand overleden was. Hoe zou hij reageren ? Maar direct met de deur in huis vallen, zo hoort dat bij ’slecht-nieuws-gesprekken’. En zo geschiedde.  Ik vertelde dat ik slecht nieuws had, en vriendlief was vooral ’benieuwd’. Toen ik over de brand sprak, was de reactie ’berustend’. Ook wel een beetje verbaasd. Maar niet boos, verdrietig … zoals ik had verwacht. Zoals ik waarschijnlijk zelf zou hebben gereageerd.

Zo zen

Ook ‘s avonds was er vooral berusting. Want, zo vertelde hij, het waren maar spullen en er was toch niets meer aan te doen. En gelijk had hij. Spullen waren het en het gebeurde buiten onze invloed. Geen speld tussen te krijgen. Met boosheid krijg je de spullen niet meer terug. Berusting, zo zen. Petje af !

Gepubliceerd: 8 december 2009 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Ik vind het Lastig om 's Avonds Tijd voor Mezelf te maken !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake