To be or not to be… bedankt !

de yurtFilosofisch bekeken

 ’Het’ hier en nu klinkt abstract. In het hier en nu zijn. Je kunt het filosofisch bekijken. Zoals Jules Deelder op de dag dat hij 65 werd. In de NRC las ik zijn uitspraak: ‘Je bent nooit ouder dan een dag…. Morgen begint alles weer opnieuw. Je leeft in het nu, en dat is altijd nu, dus wat dat betreft word je niet ouder…’.   

Zen zijn

‘Hier’ en ‘nu’, twee woorden met een duidelijke betekenis. Dus zo lastig is niet. Hoeft het niet te zijn. We begrijpen het wel. Maar doen we er wel iets mee ? In het kader van de workshops hoor ik regelmatig; ‘Leuk ! Maar ik heb het nu hartstikke druk !’… Zen willen zijn of zen zijn…. is dat de vraag ?

En ervaren

Aflopen week vond er weer een Workshop van ZenZen Mama plaats. 9 Moeders bij elkaar. 9 Moeders die tijd hadden gemaakt voor zichzelf en elkaar. En het was weer een mooi moment. Want even waren we echt ’hier’ en ‘nu’ en stonden we stil bij het moeder zijn. Ervaringen delen en stil staan bij wat kinderen ons laten zien. Wat we van hen kunnen leren. Het leuke van de Workshops vind ik dat het iedere keer weer anders is. Afhankelijk van het moment, afhankelijk van degenen die aanwezig zijn. 1 December was een bijzondere avond. Moeders, bedankt!

Gepubliceerd: 10 december 2009 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Mijn Kinderen zitten in de volgende Fase(s) ?! ....

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake