‘Goeiemorgen !?’

Goeiemorgen !?Herkenbaar ?

‘s Ochtends vroeg, bij de ingang van de creche. Ouders staan te worstelen met de plastic slofjes die over de schoenen moeten in het kader van de hygiene. Kind in een drager op de buik of op de rug wat het bukken voor de slofjes er niet makkelijk op maakt. Met of zonder peuter die zijn schoenen niet uit wil doen. Met of zonder peuter die huilt omdat het speelgoed niet meegekomen is of omdat de peuter gewoon geen zin heeft vandaag.

Blij ?

Blij dat de familie aangekomen is op de creche ? Dat het ontbijt achter de rug is en dat er vol goede moed aan een nieuwe dag begonnen kan worden ?  En een ‘Goedemorgen !’ paraat voor de andere ouders en kinderen ? Het valt mij op dat dat er meestal bij inschiet zo tijdens het gewoel en gewurm in de hal. Het lijkt erop dat de stress van de race tegen de klok in de ochtend nog overheerst. Of misschien zijn de gedachten alweer bij het werk en alles wat er die dag nog gedaan moet worden ?

Goed begin van de dag

Een gemiste kans ! Waarom staan we niet even stil bij het moment ? Waarom laten we de stress van de ochtend die achter ons ligt en destress van de dag voor ons niet een moment los en maken we tijd voor een simpele groet aan de mensen om je heen ?  Even in het hier en nu zijn en elkaar gedag zeggen is toch een goed begin van de dag ?

Gepubliceerd: 15 december 2009 onder Zz - Bewustzijn

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Sher
Ontvangen: 15 december 2009 om 10:33 uur

Allereerst: leuke site!

Leuk verhaal, wij doen alles verkeerd, altijd!!! Maar met de kids hebben we het goed geregeld. Met beiden ons kantoor aan huis, kunnen we smorgens heerlijk de tijd nemen voor de kids. Ach onze puber doet alles zelf maar aandacht blijft een vereiste. En terecht.

Onze kleine gaat tussen 9 en 10 al wandelend naar de creche, 5 minuten verderop! Mijn man brengt en ik haal. Soms voeren ze nog even de eendjes. Omdat iedereen er al is, hebben de leidsters zeeën van tijd. Als onze Liv haar papa uitzwaait als hij op straat loopt, zwaaien alle kinderen mee.

Dat is een goeiemorguh! Of niet soms?

Reactie van Jackelien
Ontvangen: 15 december 2009 om 13:32 uur

Toen ik laatst een man van de bouwvereniging nog een fijne dag wenste, reageerd hij met: “Nou dat zal wel lukken!” Het heeft mij de hele dag beziggehouden. Zou die man iets bijzonders hebben gehad die dag, of zou hij altijd zo positief in het leven staan?

Reactie van Mireille
Ontvangen: 16 december 2009 om 07:33 uur

Ow wat heerlijk dat ik toch bewust voor een bedrijf aan huis heb gekozen. Geen crechestress, geen gevlieg en gehaast maar gewoon normale ochtenden. Maar je hebt gelijk! Een simpele goeiemorgen doet vaak al veel. Net zoals een vriendelijke glimlach :-)

Reactie van Kari
Ontvangen: 17 december 2009 om 15:19 uur

Jammer dat er soms ingrijpende dingen moeten gebeuren voordat je stil staat bij de kleine momenten. Ik ben dit jaar begonnen (uiteraard na ziekte) met ‘s ochtends niet te stressen tijdens wegbrengen naar de creche. Het lukt ook nog. En wat blijkt: De wereld gaat niet onder! Niemand kijkt op als ik 10 minuten te laat kom op mijn werk. Ik doe mijn werk en die 10 minuten werk ik op de ene of de andere manier toch wel in. En kan ik rustig en tevreden mijn kind achterlaten :-)


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Gezin en Werk zijn Makkelijk te Combineren !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake