Het achtergebleven Pietje

DSC03176Logisch ?

Logisch was geweest om rond Sinterklaas een stukje te schrijven over Sint en Piet en rond Kerst over de boom en de kadootjes. Logisch voor ons, volwassenen. Want wij zijn er erg goed in; overschakelen van het ene naar het andere feest. Rond 5 december eten wij speculaas en vanaf 6 december ruilen we deze in voor de kerstkransjes.

Altijd Piet

Voor onze zoon werkt dat allemaal anders. Vanaf de aankomst van Sinterklaas is hij in de ban van de oude man en zijn Pieten. Niets liever doet hij dan in zijn Pietenpak rondlopen. En hij is een mooie Piet, een vrolijke Piet. Eigenlijk was hij de hele dag door Piet ! Vanaf het moment dat hij wakker werd totdat hij weer ging slapen. Ja, ‘s nachts lag het Pietenpak naast hem.

Sint weg, Piet weg ?

Best leuk, een Piet in huis maar toen Sint weer vertrokken was, wilde ik ons eigen Brammetje graag terug en ik dacht dat even te regelen door het Pietenpak op te bergen. Fout ! Want hoezo was Piet vertrokken ? Waarom mocht dat pak niet meer aan ? Het Pietenpak moest tevoorschijn gehaald worden want Piet wilde hij zijn.

Piet rond de kerstboom

Zo danste er bij ons een Piet rond de kerstboom en eigenlijk was dat best gezellig. En het deed mij weer beseffen hoe anders, hoe puur, kinderen de dingen beleven. Onze zoon vindt zijn Pietenpak fantastisch, iedere keer weer. En hij beleeft zoveel plezier aan Piet Zijn. En dat vind ik bewonderenswaardig. Hij laat zich niet leiden door de algemene regels, nog niet. Voorlopig genieten wij nog even van de achtergebleven, fantastische Piet.  En eigenlijk is dat juist ons heerlijke mannetje !

Kinderen kunnen Echt Genieten ! Daar kan Mama nog Veel van Leren !? …

Loading ... Loading …

Gepubliceerd: 19 januari 2010 onder Zz - Algemeen, Zz - Kinderen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Gezin en Werk zijn Makkelijk te Combineren !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake