Ploeteren hoeft niet … Goed is Genoeg Mama !

Goed Genoeg Moeder !Ploeteren hoeft niet … een goede moeder is goed genoeg!

Weg met supermama’s en ploetermoeders! Het boek Exit supermama introduceert de nieuwste en meest relaxte vorm van moederschap: de goedgenoegmoeder.

Het moderne moederschap leek tot nu toe voornamelijk een keuze tussen het (onmogelijke) ideaal van de supermama die ‘moeiteloos’ alles met alles combineert, of de ploetermoeder die dat opgegeven heeft en haar dagen vooral slijt in chaos en verwarring.

De goedgenoegmoeder kiest een andere route: die van haarzelf. Ze probeert niet meer te voldoen aan alle torenhoge verwachtingen. Ze relativeert het hele gedoe. Houdt van haar kinderen, maar is ook in staat tot liefdevol verwaarlozen. Laat haar schuldgevoel voor wat het is, en ziet dat het vooral haar eigen overtuigingen zijn die ervoor zorgen dat ze alles perfect wil doen. De goedgenoegmoeder is niet de combivrouw die het allemaal moeiteloos lukt: ze is realistisch genoeg om in te zien dat je misschien op een paar levensterreinen kunt excelleren, maar niet op allemaal. Ze vaart haar eigen koers, stelt haar eigen grenzen en geeft ruimte aan zichzelf en anderen door niet overal bovenop te zitten.
 
Het boek Exit supermama laat zien hoe je zo’n goedgenoegmoeder wordt. Door wat meer achterover te leunen als het gaat om je kinderen en je partner. Door grenzen te stellen op je werk. Door te leren wat er echt toe doet in het leven, en ervoor te kiezen te stoppen met zeuren en klagen, maar je eigen verantwoordelijkheid te nemen.
 
Exit supermama, hoe word ik een goedgenoegmoeder? is geschreven door Denise Hulst en Sjoukje van de Kolk. Het boek ligt in de boekhandel en is ook online te bestellen. Wil je het boek bestellen, klik dan hier.

Beluister hier een gesprek met Denise en Sjoukje over Exit supermama, dat op radio 1 werd uitgezonden.

Gepubliceerd: 30 januari 2010 onder ReviewZz - Boekbesprekingen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

    Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

    Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

    Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

    Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

    Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake