Verwondering

verwondering kind

De mogelijkheden van een trap

Kleine Kiki, ons dochtertje van anderhalf, leert nu trap lopen. En dat doet ze op haar eigen manier. Ze gaat er helemaal in op. Als ouders zijn wij blij dat ze nu grotendeels zelf naar boven en naar beneden kan komen. En dat klauteren is ook zeker iets wat zij leuk vindt maar dat is slechts één van de dingen die je meemaakt op een trap. Want, waarom naar beneden gaan als je ook halverwege kunt besluiten om weer naar boven te gaan ? En wat dacht je van alle pluisjes en afgebladderde verf die je op die mooie trap tegen komt ? Die verdienen toch je aandacht ? 

Het leven als ontdekkingstocht

Lang ben ik op zoek geweest naar een juiste vertaling van de ‘Beginner’s Mind’. Een thema uit het boeddhisme wat tijdens de workshops aan bod komt. Zo’n Engels woord is het gewoon niet helemaal. Maar een echte vertaling vond ik moeilijk te vinden. Dankzij Kiki is die er nu; verwondering ! Nieuwsgierigheid, verwondering, bewondering – het leven als één grote ontdekkingstocht. Als volwassenen zijn we helaas onze onbevangenheid in de loop der jaren vaak een beetje zijn kwijtgeraakt. jammer, want wie (opnieuw) leert kijken met de openheid van een kind, ziet weer nieuwe dingen en ontdekt nieuwe kansen.

Dat wilde ik even delen …

Gepubliceerd: 9 februari 2010 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • De Artikelen op deze Website zijn Leuk !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake