Valentijnsdag; het is de bloemenman van harte gegund !

ValentijnsdagFeest van de commercie

Vanaf begin februari beginnen we ons druk te maken om Valentijnsdag. Sommigen maken zich boos om het feit dat iedereen hen ‘geld uit de zak wil kloppen’ en zien de dag, en de aanloop ernaar toe, als een ‘feest van de commercie’. Maar dat is wat we ervan maken, want heb je niet altijd zelf de keuze om die bos rozen wel of niet te kopen (of dat grote hart gevuld met snoep) ? En dan gaan we er voor het gemak maar even aan voorbij dat er continu en overal reclame wordt gemaakt en ons dingen worden aangeboden, opgedrongen.

Mag het ietsje meer zijn …?

Ook gerelateerd aan Valentijsdag; de boodschap aan je lief. Staan we daar dan vaak genoeg bij stil ? Laten we degene om wie we geven wel voldoende weten wat onze gedachten zijn ? Ik niet in ieder geval. Ik kan best wel wat vaker laten zien en weten dat ik om de persoon in kwestie geef. En andersom is dat eigenlijk ook wel het geval …

Van harte gegund !

Voor mij is Valentijnsdag een mooie traditie. Als een ‘reminder’ om stil te staan bij de dingen die echt belangrijk zijn, bij de persoon die belangrijk voor je is. En op welke manier je dat dan doet, met een woord, een blik, een etentje of een bos rozen … dat moet iedereen helemaal zelf weten. En als ‘de commercie’, zoals bijvoorbeeld de bloemenman op de hoek, hiervan een centje meepikt door de prijs van rozen omhoog te laten schieten en al die bossen weet te verkopen … dan gun ik ze dat van harte !

Gepubliceerd: 12 februari 2010 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Zen Mama's Leven Langer en Gelukkiger !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake