Ontvang GRATIS het Boek ‘Mindfulmama’, t.w.v. € 14,99 !

Gratis Boek ... Mindfulmama !

‘Jouw Mooiste Mindfulmama Moment’ …

“Kwam het er nog maar niet van ?”

Ben je steeds van plan om een keer mee te doen met één van de Workshops van Zen Zen Mama ?

Dan is Nu Het Moment !

De Eerste Aanmeldingen voor de Workshops van ..

… Ontvangen namelijk een GRATIS exemplaar van het Boek ‘Mindfulmama’ !

Relaxt ?

Met je kind boodschappen doen, op tijd zijn op school of op de kinderopvang, of gehaast weg van het werk om de kids weer op te halen. Voor menig mama nou niet de meest relaxte gebeurtenissen van de dag.

YouTube voorvertoningsafbeeldingKlik Hier voor meer ZenZen Mama Filmpjes !

Toch is het mogelijk om deze momenten rustiger te ervaren. Hoe ? Met mindfulness !

Praktische mindfulness …

Iris Bouwman, ervaringsdeskundige op het gebied van mindfulness en mama van twee kinderen, schreef het boek ‘Mindfulmama, Praktische mindfulness voor moeders’. Ze zocht geruime tijd naar de praktische toepasbaarheid in haar eigen leven maar vond er niets over in de gerenommeerde mindfulnessboeken. Ze besloot dit ‘gemis’ op te vullen en ging op zelf zoek naar hoe je tijdens de hectiek van alledag je rust kunt bewaren. Dus ook als je met je kind in de supermarkt staat en hij zich bijvoorbeeld in een driftbui gooit. En tijdens het ochtendritueel, met nog 10 minuten op de klok voordat je kind op school moet zijn. Hoe blijf je dan in het HIER en NU en aanvaard je dat het anders gaat dan gepland ?

In dit boek vind je praktische oefeningen die je daarbij kunnen helpen, afgewisseld met herkenbare ervaringsverhalen van mama’s. Daarnaast is er ook ruimschoots aandacht voor wie JIJ bent, naast al je rollen die je in je leven bekleedt. Kortom, een boek voor alle mama’s die wel een beetje mindfulness kunnen gebruiken !

Wanneer kom jij tot rust ?!

Loading ... Loading …

Gepubliceerd: 1 maart 2010 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Petra
Ontvangen: 1 maart 2010 om 22:10 uur

Mijn mindfulmama moment afgelopen vrijdag op de Naschoolse opvang. Mijn peuter (3.5) mocht met grote broer (bijna 6) mee. Beide intens gelukkig, en voor de zekerheid vertelde ze nog even: Natuurlijk spelen wij met elkaar, we zijn toch broers! Ze zijn zo gek op elkaar, dat doet mij goed (het kan zo anders gaan tussen broertjes)

Reactie van Sabine Cecile
Ontvangen: 2 maart 2010 om 07:54 uur

Mijn mooiste mindfullnessmoment was toen onze dochter van 5 samen met mijn man een liedje voor me ingestudeerd had op haar gitaar, totaal niet de wijs houdend maar zo overtuigend in spel een mooie tekst, uit de maat maar ohh zo lief… zo dankbaar voor alles wat je voor haar doet… dat is al het regelen meer dan waard.

Reactie van Hester
Ontvangen: 2 maart 2010 om 09:43 uur

Het meest indrukwekkende mindfull moment was dat mijn zoontje van amper een week oud heel hard moest huilen. Ontroostbaar. Als kersverse moeder sloeg de paniek me om het hart. Wat deed ik verkeerd???? Ik had heb alles gegeven wat ik ‘dacht’ dat hij nodig had en toch bleef hij huilen en werd zelfs erg boos.
Mijn partner vroeg me op een gegeven moment, hoe voel jij je eigenlijk? Tja, goede vraag. Ik keerde naar binnen en ontdekte tot mijn schrik hoe ik zelf op ontploffen stond. De spanning was me allemaal even te veel. Ik heb die spanning er toen echt even uitgeschreeuwd, waarop mijn zoontje me aankijkt met zijn nog wazige oogjes, stil wordt en een hele diepe zucht laat horen van opluchting!!!!
We kunnen alleen geven wat we eerst aan onszelf geven. Deze les vergeet ik nooit meer.

Reactie van Francisca
Ontvangen: 2 maart 2010 om 22:25 uur

Net zelf een praktijk geopende voor creatieve begeleiding aan kinderen (en ouders), krijg ik prompt op school te horen dat we onze zoon van bijna vijf een beetje moeten stimuleren met tekenen en kleuren… dat is zijn zwakke punt.
In de voorjaarsvakantie pak ik zelf mijn tekenspullen en leg ook tekenmateriaal klaar voor mijn kinderen. Dochter van drie gaat direct aan de slag: kiest zonder na te denken kleuren en rats, rats binnen de kortste keren ontstaat er een prachtig peuter kunstwerk. Zoonlief zit op z’n stoel te wippen achter zijn superster-tekening, zet een streep en is vertrokken. De lego lonkt. ‘Kom nu even lekker kleuren,’ spoor ik hem aan. Hij schuift opnieuw aan tafel, zet een streep en begint een verhaal te vertellen. Zo gaat het een tijdje door: ik probeer hem aan te sporen en hij is voortdurend afgeleid. Ik voel irritatie en besef dat dit een uitdaging voor me is. ‘Vind je het niet leuk om te tekenen?’ vraag ik. Opeens een dikke zucht. ‘Mama, ik vind het niet leuk dat je de hele tijd zegt dat ik moet kleuren.’
‘Sorry,’ zeg ik vanuit mijn hart. En ik denk: ‘Loslaten’. Ik richt me op mijn eigen tekening en ga heerlijk aan de slag. Even later schuift zoonlief weer achter zijn tekening, hij kleurt een stukje, en nog een stukje. Ik zeg niks en besluit eten te gaan koken. Zoon kleurt en kleurt. Opeens hoor ik hem zeggen: ‘He, heerlijk dat kleuren, ik word er helemaal rustig van.’ Mijn hart springt op en ik lach van oor tot oor. Dit is mijn mindful mama moment!

Reactie van Johnk215
Ontvangen: 26 mei 2014 om 08:11 uur

I genuinely enjoy studying on this website, it holds good content. Never fight an inanimate object. by P. J. O’Rourke. fgdfbcedbabe


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Mijn Kinderen zitten in de volgende Fase(s) ?! ....

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake