Wat verwacht jij ?

verwachtingIn verwachting…

… de oorspronkelijke bron van ZenZen Mama; want daarmee begon het allemaal. Zoveel verwachtingen had ik; van de zwangerschap en hoe het zou zijn met ons kindje erbij. Dat ik mijn oude leventje snel weer op zou kunnen pakken, dat ons kindje een aanvulling zou zijn op het ouder vertrouwde leven ….

Vol verwachting…

… was ik dan ook voor de geboorte van Bram. En deze verwachtingen bleken al snel behoorlijk in de weg te staan. Ze botsten met de werkelijkheid en zorgden voor nogal wat frustratie. Dus verwachtingen aan de kant en dat gaf een rust ! Conclusie; geen verwachtingen hebben maakt je meer ‘zen’.

Geen verwachtingen…

… een van de thema’s van ZenZen Mama. Want het helpt je om dingen los te laten en relaxter in het leven te staan. Een meer ontspannen moeder te zijn. ‘Zen Mama’s hebben geen verwachtingen !’. Klinkt wat overdreven maar blijkt toch zo te zijn. Tijdens de laatste workshop vroeg ik iedereen naar de verwachtingen van de avond. En de meesten hadden helemaal geen duidelijk omschreven verwachtingen. Het thema sprak hen aan en ze gingen er open in. Heel anders dan ik gewend ben bij bedrijfstrainingen, waar vastomlijnde doelstellingen het uitgangspunt vormen.

Positieve verwachtingen …

Het is leuk om te ervaren dat het ook anders kan. En te zien wat het effect is op een workshop. Allemaal moeders bij elkaar, die tijdens de avond de relatie tussen Moederschap en Boeddhisme met elkaar bespreken op basis van persoonlijke ervaringen. Niet het denken als uitgangspunt maar de ervaring staat centraal. Geven in plaats van nemen. En dat levert iedere keer weer iets anders op. Elke avond is weer wat nieuws. Bijna altijd heel bijzonder. En ik begin de avonden zelf dan ook zonder verwachtingen, hoewel, nee, dat is niet waar; positieve verwachtingen… En die staan de ervaring niet in de weg !

Laat je door het Moment verrassen … net als bij Jazz …
YouTube voorvertoningsafbeeldingKlik Hier voor meer ZenZen Mama Filmpjes !

Gepubliceerd: 16 maart 2010 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Ik vind het Lastig om 's Avonds Tijd voor Mezelf te maken !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake