Zen en As

vulkaan

Imagine

Stel je voor; een week lang op een prachtig eiland lekker yoga doen, van de zon genieten en weer even stil staan bij jezelf… Noem het een Awareness Week. Die is opgezet door een vriendin, woonachtig op dat prachtige eiland in een zelfgebouwd huis met tuin waaruit vers groente en fruit komt. Tropisch fruit; mmmmm.

Too good to be true ?

Alleen ? Nee, samen met je dochter, die daar fijn zou gaan spelen. In de zon, op het strand, bij het water. En daarna zouden er nog een paar heerlijke weken achteraan komen met man- en zoonlief erbij. Klinkt goed toch ? Kun je mooi naar uitkijken. Toch ? Klinkt misschien ook wel een beetje te mooi om waar te zijn. En eerlijk gezegd heb ik dat laatste vorige week wel een paar keer bedacht. Het was wel een heel erg fijn vooruitzicht.

Canceled

En toen kwamen er berichten over een vulkaan. En een stroom van as. Berichten die ik wel zag maar niet echt las. Totdat ‘s avonds Schiphol plots dicht ging. Wow, misschien was het dan toch serieus ? In de nacht was er hoop en ook nog die ochtend. Totdat ook achter onze vlucht het woordje ‘canceled’ verscheen.

Wow !

Hoe lang blijf je vol verwachting van de reis die je gaat maken ? Wat doe je met informatie die er tot je komt ? En wanneer raakt iets je dan echt ? En wat gebeurt er dan ? Allemaal in een paar uur  meegemaakt. Proberen los te laten, maar met iets wat je zo graag wilt, is dat best lastig. Zo blijven hopen op het feit dat jouw vlucht wel de lucht in zal gaan. Tegen beter weten in natuurlijk.

?

Nu een paar dagen later alweer. Nog steeds weinig informatie. Eigenlijk geen. Loslaten is het enige wat je kunt doen. Want wat anders als een vulkaan blijft roken ? Als er asdeeltjes in de lucht zijn, onzichtbaar voor ons vanaf de grond, maar wel heel schadelijk voor een vliegtuigmotor. Zo zegt men. Zo ongrijpbaar. Stilletjes blijven hopen tegen beter weten in dat snel… Of zou het toch zomaar weer wel ?

Gepubliceerd: 19 april 2010 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Ik ben op zoek naar meer Balans in mijn Leven !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake