Niet opruimen stimuleert de creativiteit …

DSC03334

Wij willen resultaat

Als ik vertel over ZenZen Mama is er vaak de vraag; wat bereik je er nou mee… wat is het resultaat ? Want Mindfulness, Loslaten en Bewust Leven lijken hele abstracte concepten. En daarbij, als we iets doen in deze wereld, willen we graag ook weten waarom we dat dan doen. Kwestie van willen begrijpen of gewoon bewust willen handelen denk ik.

Opruimen

Loslaten bijvoorbeeld. Lijkt heel abstract en in de praktijk best lastig. Want struikelen over autootjes die midden in de kamer geparkeerd staan is niet leuk. Je eigen boeken niet terug kunnen vinden omdat ze opeens onderdeel maken van een kasteel, daar kun je de grap misschien wel van inzien maar ook dat is niet exact wat je wil op het moment dat je even rustig wilt lezen. Dus gaan we opruimen.

Stoelen worden muren

Opruimen dus. Ik doe dat bijna iedere avond want dat geeft me uiteindelijk rust. En dat los te laten, daar zag ik nooit zo de noodzaak toe. Ik vond het lekker om het speelgoed op z’n plek te hebben als de kinderen in bed lagen. Maar afgelopen week liep dat anders. Want ik was druk met andere dingen. Daarnaast had onze zoon eens echt alles uit de kast gehaald om er complete huizen mee te bouwen. Kussens waren deuren en stoelen waren muren. Van zijn huis. Prima. Ik had iets anders aan mijn hoofd en dat allemaal opruimen zou wel erg veel tijd kosten.

Een voorstelling kado 

De volgende dag was er een complete dierentuin inclusief verzorgers in de vorm van ridders op de tafel geinstalleerd. Ook erg leuk. En van het een kwam het ander. Deze overvloed aan speelgoed was voor zoon Bram geen ‘rommel’ maar juist een bron van inspiratie. En gelukkig voor hem bleef moeder druk met andere dingen. Dus de creativiteit werd verder geprikkeld. En uiteindelijk mondde het uit in een poppenkastvoorstelling.  Met onderdelen van een kasteel op een stoel, zelf verkleed als piraat en de paddingtonbeer in de hoofdrol. Inclusief begin en eind-tune van de trommel. Een groot kado voor mij. Bijzonder om te zien dat dankzij mijn drukte er zoiets moois kon ontstaan. Bram trots als poppenkastspeler, en ik als een hele trotse toeschouwer. Zo werkt dat dus, loslaten. Soms krijg je daarvoor iets kado !

Gepubliceerd: 28 mei 2010 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Karen Visser
Ontvangen: 28 mei 2010 om 21:47 uur

Heel goed! Opruimen is inderdaad nuttig, maar afentoe moet je gewoon de boel de boel laten – en kijken wat dat je brengt. Leuk artikel! Groet, Karen Visser


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Ik ben op zoek naar meer Balans in mijn Leven !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake