Kleine mannetjes worden groot …

groot-en-klein-

‘Jahaaa, mama, dat weet ik wel !’

Duidelijke taal van zoonlief. Nu ik er goed over nadenk, realiseer ik me dat ik die zin de laatste tijd wel vaker hoor. En eindelijk dringt het tot mij door; hij weet al zoveel en kan al zoveel dingen zelf. Dat hij groot gelijk heeft om die moeder te vertellen dat het niet nodig is om voor de zoveelste keer te horen hoe zij de dingen het liefste heeft. Want eigenlijk gaat het daarom… als ik heel eerlijk ben. 

Bijna 4…

Tegen wie het maar wil horen- op straat of in de winkel- vertelt hij dat hij ‘bijna 4 is’ en (niet minder belangrijk) ‘al heel snel school gaat’. Voor mij was het even slikken toen ik voor het eerst kennis ging maken met de school afgelopen week. Al die kinderen in de gang, wat een drukte ! Heel wat anders dan de beschermde omgeving van het kinderdagverblijf. Ik was een beetje overdonderd en vroeg me af hoe het voor de kleine man zou zijn.

Naar school

Voor hem is het allemaal een groot avontuur. Hij vindt het vooral heel erg leuk en interessant. Nu al wordt de tas klaargezet voor als hij naar school gaat. En diezelfde tas wordt weer uitgepakt om ermee te spelen. Op een speelse manier leeft hij toe naar het moment dat hij daadwerkelijk naar school toe gaat. En gelukkig maar. Want waarom zou je ook opzien tegen iets wat nieuw is als je er ook over kunt dromen en het kunt gebruiken in je dagelijkse spel.

Zijn eigen weg

Laat die moeder zich maar druk maken, als ze dat wil, maar ze moet hem er vooral niet mee lastig vallen ! Nou heb ik hem geen deelgenoot gemaakt van het feit dat ik het een grote stap vindt dat hij naar school gaat binnenkort. In ieder geval niet bewust. En gelukkig laat hij zelf heel duidelijk weten dat hij toe is aan die volgende stap en daarin ook graag zijn eigen weg wil gaan. 4 jaar geleden een baby die het liefst heel dicht bij zijn moeder wilde zijn. Inmiddels een ventje met een eigen wil en duidelijke plek in ons gezin en deze wereld. Kleine mannetjes worden groot en dat doen ze heel goed !

Gepubliceerd: 1 juli 2010 onder Zz - Kinderen, Zz - Loslaten

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Ik ga Zeker (een keer) Deelnemen aan een ZenZen Mama Workshop !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake