Oranjekoorts

lpOranjeLeeuw

Oranjekater

Voor het eerst op een maandagmorgen is het rustig op de weg. Heel Nederland lijkt een kater te hebben na het verlies van Oranje gisteren. En blijft thuis of gaat later naar het werk. Oranje is gevallen en oranje is geen feestkleur meer. Toch hebben een paar mensen de oranjeshirts weer aan getrokken. Of nog niet uitgedaan… Dat kan natuurlijk ook ! Er gaat in ieder geval iets treurigs vanuit.

Oranjekoorts

Gisteren was Amsterdam een gekkenhuis. ‘s Middags kleurden de supermarkten oranje door alle fans op zoek naar bier en ‘s avonds was het Museumplein een grote oranjezee. Oranje bloemen uit een helikopter over de menigte uitgestrooid. Het feest kon beginnen ! Ik denk dat zelden zoveel mensen zo bewust alle passes van de oranje spelers hebben meegemaakt. Er werd meegeleefd, meegedeind en raad gegeven. De bal werd zo mogelijk het doel achter Casillas ingekeken….

Nederland in de ban van het voetbal. Youp van het Hek vreesde bij winst een ‘collectieve psychose’. En onderzoekers grepen hun kans om te bekijken welk effect een voetbalwedstrijd op mannelijke hormonen heeft. Ik ben benieuwd ! Want in de afgelopen weken is mij duidelijk geworden dat het effect op de man groot is. Er onstaat een soort bewustzijn waar ik weinig mee kan. Hogere sferen, oranje koorts.

Oranjebril

Tijdens de wedstrijd gisteren, die ik in oranjejurk tussen allemaal andere oranjefans op straat gevolgd heb, was ik me heel erg bewust van deze oranje koorts en de gevolgen ervan. Met verwondering zag ik de trots omslaan in frustratie en uiteindelijk woede. Want de omstanders bleken in hun oranjeroes overtuigd van het feit dat de scheidsrechter ons onrecht had aangedaan.  Natuurlijk hadden we die corner moeten krijgen en was het dan allemaal anders gelopen. Maar door de oranjebril vergat men voor het gemak die mooie kansen die wij zelf niet benutten …

Oranjestaartje

Met z’n allen zijn we erin gedoken. In de ban van Oranje, getooid in oranje. Waar een klein land groot in kan zijn. We wilden zo graag dat feestje ! En eigenlijk hebben we dat ook gewoon gehad de afgelopen weken. Alleen nemen de Spanjaarden die beker nu mee naar huis. Kunnen we dat niet gewoon loslaten ? Direct na de wedstrijd werd mijn relativerende opmerking nog niet gewaardeerd door mijn (mannelijke) buurman. Maar ik heb goede hoop ! Vannacht gelukkig geen rellen maar berusting. En hopelijk zijn we morgen weer zover en krijgt het feest dan nog een oranjestaartje ! En ik ben wel erg benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek naar de effecten van oranjekoorts bij de man …

Gepubliceerd: 12 juli 2010 onder Zz - Algemeen, Zz - Bewustzijn, Zz - Loslaten

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Leuke Websites stuur ik door aan Vriendinnen !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake