‘Boeddhisme voor Moeders’ door Sarah Napthali

Sarah Napthali
Waarom: Op zoek naar houvast

Een geboren moeder ben ik niet. Dus toen ik zelf, vier jaar geleden, moeder werd van een hele lieve maar o zo onvoorspelbare zoon, ging ik op zoek naar houvast. Tips, wijze woorden… mensen met ervaring; alles om mij maar een beetje meer richting te geven in de wondere wereld van het moederschap.

Wat: Praktische gids voor ontspannen Moederschap

Veel tips van ervaren vriendinnen kreeg ik, waaronder hele waardevolle van mijn eigen moeder. Maar ik bleef onzeker dus ging ik verder op zoek. Het boek van Sarah Napthali viel mij op door de vrolijke kaft. En ook de subtitel- ‘Praktische gids voor ontspannen moederschap’- sprak mij aan. Een boek dat ‘herkenbaar, toegankelijk en ondogmatisch’ is en ja, ik was op zoek naar ‘rust, kalmte en blijdschap’ want door de gebroken nachten en onzekerheid over of ik het wel goed deed voelde ik me vaak ‘onrustig en niet zo blij’. Zou dit boek mij helpen bij het echt kunnen genieten van het moederschap ?

Hoe: Inzicht in thema’s uit boeddhisme

In korte, vlot geschreven hoofdstukken vertelt Sarah over het boeddhisme. Op een praktische manier legt ze de link met het moederschap en laat ze zien dat thema’s als ‘bewust leven’ en ’loslaten’ je helpen in de moederrol. Sterker nog, dat je als vanzelfsprekend kennismaakt met deze begrippen wanneer je samen met je kind bentZomaar een stukje: ‘Kinderen nodigen je voortdurend uit in het hier en nu te zijn en te spelen. En je kunt niet met een kind spelen als je niet volledig bereid bent om volledig in het hier en nu aanwezig te zijn’…. Nieuw ?! Nee, zeker niet maar o zo herkenbaar ! Want kinderen voelen het feilloos aan als je nog met je gedachten bij je werk of iets anders zit. Ze willen je aandacht en verdienen die ook…

Kort: Inspiratie !

Het is uiteindelijk de inspiratiebron geweest voor ZenZen Mama. Tijdens de workshops komen verschillende thema’s aan bod en ik merk ook dat deelnemers enthousiast worden om het boek te lezen. Voor mijzelf nog steeds waardevol. Ik ben als persoon niet veranderd maar ben wel bewuster gaan leven, heb leren meegaan in het ritme van mijn kinderen, geleerd frustraties meer los te laten. Kortom; het boek heeft mij niet alleen geinspireerd om meer te genieten van het moederschap maar daarbij ook meer te halen uit het leven in het algemeen. Op een simpele en praktische manier die mij aanspreekt. En dat is best een kadootje !

Gepubliceerd: 20 juli 2010 onder ReviewZz - Boekbesprekingen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • De Artikelen op deze Website zijn Leuk !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake