No tears !

drops

Naar school

Van verschillende vriendinnen had ik gehoord over de eerste schooldag. Afscheid nemen van je kind, met tranen in je ogen. En daar kon ik me best wat bij voorstellen. De eerste keer mijn baby achterlaten op de creche vond ik al behoorlijk erg. En daar hing nog wel een briefje op de deur met ‘Welkom !’ voor mijn kleine man. Veel persoonlijker dan de basisschool.

‘Is het uw eerste kind ?’

Met deze vraag zette de vrouw aan de andere kant mij met beide benen op de grond. Daar was de brok in mijn keel terwijl ik bevestigend antwoordde. Ja, hij was mijn eerste kind dat naar school zou gaan. En gelukkig had de mevrouw er begrip voor; ‘Moeilijk he’, zei ze toen. En dat was net wat ik nodig had. Gelukkig zat de telefoon ertussen en kon de mevrouw me alleen horen en niet zien. Maar ze had me wel bewust gemaakt van de grote stap die gezet ging worden.

Quality time

Heel bewust heb ik toen wat meer vrij genomen om de laatste paar weken gezellige dingen te doen met zoon. Nog even samen zijn voordat hij iedere dag naar school zou gaan. Zo zagen we de intocht van de tallships op het IJ maar gingen we ook gewoon veel spelen in het Vondelpark. En ook nog met het hele gezin een weekje weg naar het mooie plekje in de Provence.

No tears

En toen was het dinsdag dan echt zover. Zoonlief pakte zijn schooltas in en stapte vrolijk naar buiten. Hij was eraan toe en … zijn moeder ook ! Heel bewust hadden we samen naar dit moment toegeleefd. Gewoon door leuke dingen te doen. Quality time dankzij zen. En ook geen onverwachte emoties. No tears !

Gepubliceerd: 26 augustus 2010 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • "Mama Zijn" en "Zen Zijn" gaan Niet Altijd Makkelijk Samen !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake