Het Stedelijk Museum opnieuw ontdekt

DSC03547

Museum een peuterding ?

Nu ik de woensdagochtenden weer in het gezelschap van maar 1 kind doorbreng, leek het mij een goed idee om de Museumjaarkaart weer eens te gebruiken. Deze zat alweer bijna een jaar werkloos in de portemonnee. Van alle culturele voornemens was nog weinig terecht gekomen. Met twee kinderen ging ik gewoon geen museum in. Enthousiast vertelde ik de buurvrouw van mijn leuke plan. Haar reactie was ‘Vindt ze dat wel leuk ?’. Tjsa, zou het wel iets voor mijn dochter zijn ? Er was natuurlijk geen glijbaan… Even was er twijfel.

Opnieuw ontdekken

Maar vanaf het moment dat we binnen waren was het een groot feest. Ze vond het geweldig om rond te dwalen door al die grote zalen. Ruimtes die telkens weer anders zijn en waar heel veel in te ontdekken valt. Vol verwondering liep mijn dochtertje rond. Soms rennend, soms even stil staand en tegelijkertijd alles benoemend wat ze opmerkte. Met een grote lach op haar gezicht. En ik merkte dat ook ik vol verwondering rondliep; ik ging mee op haar ontdekkingsreis. Ik liep niet door het museum zoals ik anders deed. Het was meer dan kijken alleen. Alle zintuigen stond op scherp en hierdoor veranderde het bezoek in een echte ervaring. 

Verwondering

Het gevoel van verwondering heb ik vaker op de dagen dat ik met de kinderen samen ben. Ik probeer dan zoveel mogelijk in hun ritme mee te gaan. De dagen verlopen dan altijd als een verrassing. Samen genieten van de dingen om ons heen in het park. Vandaag merkte ik dat juist in een museum, waar ook zoveel is te ontdekken dit helemaal fantastisch werkt. En dan was het Stedelijk in Amsterdam misschien ook wel heel bijzonder voor zo’n gelegenheid. Al die ‘verse’ zalen waar de geur van verf nog was blijven hangen. Een plek die zo lang voor het publiek gesloten was. Het leek op het betreden van verse sneeuw. Iets waar kinderen zich ook over kunnen verwonderen… en dit keer deed ik mee !

 

 

Gepubliceerd: 2 september 2010 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • De Artikelen op deze Website zijn Leuk !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake