Hoera ! ZenZen Mama 1 jaar !

kaars

Als een kindje

Hoera ! ZenZen Mama bestaat alweer 1 jaar. De tijd vliegt, net als bij je eigen kinderen. Zo zijn ze baby en binnen een jaar lopen ze. En er zijn wel meer overeenkomsten. ZenZen Mama voelt ook als een kindje. Want ook het idee heeft eerst een tijdje in mij bestaan. Verborgen voor de buitenwereld, al was het dan wel niet in mijn buik. In mijn gedachten bestond ZenZen Mama al veel langer. Alleen moest het nog de juiste vorm aannemen. En dat had tijd nodig.

Kwetsbaar

Bij de ‘geboorte’ van ZenZen Mama was er een gevoel van trots. En ook een stukje kwetsbaarheid. Want het idee om Mama zijn en elementen uit het boeddhisme samen te vatten in een workshop voelde als een stukje van mezelf. Nu eens geen trainingen geven binnen de bekende kaders van het bedrijfsleven maar aan moeders over thema’s die heel dichtbij hen staan.

De wereld in

Vanaf het prilste begin moest ZenZen Mama ‘naar buiten’. Workshops zijn het leukst met een groep enthousiaste deelnemers. Dus marketing & pr hoorden er direct bij. Hou je het klein of maak je het groot ? Reclame voor Zen, kan dat wel en hoe ? Allemaal vragen waar ik regelmatig mee geworsteld heb en waar ik uiteindelijk een weg in gevonden heb. Ook heb ik ontdekt dat de concurrentie groot is en dat het jezelf blijven onderscheiden de sleutel is. Ook tot succes bij zen.

Zen & ondernemen

Wat kun je in een jaar veel leren! Niet zonder vallen en opstaan, dat wel. Maar door erin te blijven geloven, en het geloof in het eigen kindje is gelukkig sterk, lukt dat wel. Misschien een open deur voor velen, ik moest het eerst zelf ervaren. Net als de workshops van ZenZen Mama op eenvoudige uitgangspunten gebaseerd zijn en de ervaring centraal staat. Bewust zijn en loslaten, thema’s die veel verder gaan dan alleen het moederschap; zen en ondernemen blijken een goede combinatie. Misschien een idee voor een nieuwe serie workshops…. Maar eerst eens stil staan bij de verjaardag van ZenZen Mama ! Met dank aan alle moeders de die avonden en middagen zo bijzonder hebben gemaakt; Hiep hiep hoera !

Gepubliceerd: 6 september 2010 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Kinderen kunnen Echt Genieten ! Daar kan Mama nog Veel van Leren !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake