‘Blonde Boeddha’ door Sanne Wurzer

blonde boeddha

Een leeg blond hoofd, eindelijk !

Dit is het verhaal van een jonge journaliste die afreist naar een groot meditatieresort in het zuiden van India. In haar jeugd heeft ze de boeken van goeroe Osho gelezen en haar vader heeft een tijd bij Osho doorgebracht. Nu is het haar beurt en de aantrekkingskracht is groter dan de invloed van negatieve verhalen over de goeroe, door sommigen de ‘seksgoeroe’ genoemd.

‘Mumbay, de beauty en de bloempot naar mijn kop’

Het leest als een roman. De hoofdstukken zijn kort en de schrijfster rolt van de ene in de andere meditatie. Van dynamicsmeditatie tot fruitmeditatie in hoofdstukken met namen als ‘Emo-rollercoaster’ en ‘Ordinaryness’ en bovenstaande. Het leest allemaal lekker weg. En ondertussen ontwikkelt zich een ware lovestory tussen de schrijfster en een van de meest begeerde leraren van het centrum. Dit zijn meteen de twee thema’s van het boek. Enerzijds haar tocht langs alle soorten van meditatie om uiteindelijk te komen tot een ‘leeg, blond hoofd’. Anderzijds haar streven om in de gunst te komen van die bijzondere leraar waarvoor ze het mooiste meisje van het meditatiecentrum wil zijn en ook de beste tijdens zijn meditaties. Wil ze nu een leeg blond hoofd of … ? Ach, je wilt het boek in ieder geval uitlezen en volgt de hoofdpersoon als vanzelfsprekend op de hoogtepunten en diepe dalen waar ze doorheen gaat.

Sprankelend

Sanne Wurzer schrijft sprankelend. Met een open mind wil ze alles halen uit haar verblijf in het resort. Ze heeft veel vrienden en die worden ook weer uitgebreid beschreven in het boek. Ze geeft inzicht in haar twijfels, haar wensen en verwondering. De aantrekkingskracht tussen de vrienden en geliefden en wat de verschillende meditatiesessies met haar doen. Een jonge vrouw waarmee je je makkelijk identificeert en die je meeneemt op haar ontdekkingsreis. Een aanrader !

 

Gepubliceerd: 13 september 2010 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Leuke Websites stuur ik door aan Vriendinnen !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake