Vreemde eend in de bijt

kikkertas

Kleine geschiedenis

Toen zoonlief net kon lopen kreeg hij een rugzakje kado. In de vorm van een kikker en hij was er direct helemaal blij mee. Al snel stond de kikkertas gelijk aan leuke logeerpartijen bij opa en oma dus de rugzak bleef een grote favoriet in huis. Inmiddels heeft het zusje er ook een gekregen, in de vorm van een elfje, die zij echter ook gewoon haar ‘kikkertas’ noemt.

Naar school

De eerste schooldag worden broodtrommel en drinkfles enthousiast in de kikkertas gestopt. Want van logeertas zou deze gewoon in schooltas veranderen. Een enthousiaste reactie van een buurvrouw deed zoonlief glimmen van trots. Kikkertas vergezelde hem naar school ! Het gewicht van boterhammen en limonade zorgde voor wat  scheurtjes bij de naden dus de tas is inmiddels al ter reparatie bij de kleermaker geweest. Om nog lang dienst te kunnen doen…

Op weg naar de BSO

Verbaasd en beduusd waren mijn vriend en ik toen onze zoon gisteren vertelde dat meisjes van de BSO moesten lachen om de kikker op zijn rug. ‘Kikkertje gaat op pad !’ schijnen ze te roepen en dat zit zoonlief dwars. Gelukkig had hij vanochtend de oplossing al gevonden; hij zou de tas gewoon in zijn handen dragen zodat de dames zich er niet meer aan konden storen. Hij blijft namelijk achter zijn kikkertas staan. Die is leuk, daar ligt het volgens hem niet aan.

Kikker tussen Cars

Vanochtend heb ik stiekem eens naar alle andere rugzakjes gekeken. En wat blijkt ? De kikker is inderdaad een vreemde eend in de bijt. Alleen cars en roze prinsessentasjes hangen er aan de kapstok. Slechts 1 andere tas die zich van de rest onderscheid ! Moeder is inmiddels weer beland in de realiteit. Hopelijk houdt de kikkertas nog even zijn plekje. Bewondering is er voorlopig voor de instelling van de zoon. Maar hoe lang zal het duren voordat de kikkertas toch plaats moet maken en de zoon zich op dit gebied liever niet van de anderen onderscheidt ?

Gepubliceerd: 20 september 2010 onder Zz - Algemeen

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Kees van Tilburg
Ontvangen: 20 september 2010 om 14:28 uur

Leer die jongen om niet mee te lopen in de grote grijze stroom. Zelfs niet als die roze is. Doorgaan dus met die kikkertas.

Reactie van mea
Ontvangen: 20 september 2010 om 15:32 uur

Leve de kikkertas,
laat de rest maar……
Ga lekker je eigen weg Bram!
en de kikker kwaakt gezellig mee.


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Ik ben op zoek naar meer Balans in mijn Leven !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake