‘Botox of boeddha’ door Jotika Hermsen

botox of

Schoonheid in het alledaagse

Een boek op basis van de columns die Jotika Hermsen verzorgde voor de Boeddhistische Omroep Stichting. Observaties, gegrepen uit het leven van alledag. Een pocketboek met 115 pagina’s en korte hoofdstukken. Met eenvoud geschreven, maar de inhoud is zeker niet oppervlakkig. Een conversatie van twee pubers naast haar in de trein zet haar aan tot een overpeinzing met betrekking tot ‘Juist spreken’, een van de factoren van het Achtvoudige Pad van de Boeddha. Een andere keer wordt ze getriggerd door het taalgebruik van Barend & Van Dorp. Zo haak je makkelijk aan op haar gedachten.

Ideale kennismaking?

Eigenlijk moet je het boek niet achter elkaar doorlezen. De hoofdstukken nodigen uit om erover na te denken. Sommige materie verdient het om even te laten bezinken. Op de achterflap worden de stukken beschreven als een ‘ideale kennismaking’ met het boeddhisme als levensleer. En misschien is het dat ook wel. Jotika Hermsen is een vrouw met veel kennis. De columns zijn geschreven met een scherpe blik, uitgaande van het alledaagse. Maar ze gaat soms best diep en voor een eerste kennismaking voor sommigen wellicht wat te ver.

Boeddha!

De titel alleen al maakt het de moeite waard om dit boekje aan te schaffen. Het is niet mijn bedoeling om de inhoud tekort te doen en de uitspraak is vooral ingegeven door enthousiasme. Want het is een aansprekend dilemma. Voor mij met maar 1 antwoord. Vandaar ook ZenZen Mama !

Gepubliceerd: 4 oktober 2010 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Zen Mama's Leven Langer en Gelukkiger !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake