Kant en klaar

kantenklaar

Stress

Weinig tijd is een van de belangrijkste redenen van stress in het dagelijks leven. Er kan zoveel en we willen het vaak ook nog allemaal. Daarbij wordt het ons ook wel erg makkelijk gemaakt. Online bestellen in plaats van allemaal winkels af te lopen om iets leuks te kopen. Kant en klare maaltijden zijn al volledig geaccepteerd. Maar of we hierdoor minder stress ervaren is nog maar de vraag.

Binnenstebuiten

Is het wel de oplossing om te gaan voor alles wat ons aangeboden wordt? Of vergroot dat de stress alleen maar? Ik herinner me nog goed dat ik de zorgen als prille moeder van ons eerste kindje probeerde te verminderen door wijze raad van buiten. Uiteindelijk bleek het veel waardevoller te zijn om eens goed naar binnen te kijken. Waar kwam mijn onrust echt vandaan? En kon ik dat misschien beter aanpakken? Iets als ‘eigen advies op maat’ bleek veel beter te werken.

Tips en tricks

Ook bij workshops die ik geef, merk ik dat men het liefst kant en klare oplossingen wil hebben voor de problemen. Bij voorkeur in de vorm van ‘tips en tricks’ die gelijk toegepast kunnen worden. En laat ik nou net niet zo van die rijtjes houden. In ieder geval geef ik ze liever niet. Veel leuker vind ik het als deelnemers die zelf formuleren. Volgens mij de beste manier om echt iets te leren. En laat het nou net ook mooi aansluiten bij het boeddhistische principe dat uitgaat van het ‘unieke karakter van alles en iedereen’. Daar past een kant en klare oplossing toch niet bij?!

Persoonlijk stappenplan

Daarom zijn de workshops zodanig opgezet dat deelnemers worden uitgedaagd om naar binnen te kijken. Om stil te staan bij hoe zij bepaalde onderwerpen ervaren. En door gesprekken met elkaar en door de informatie die ik met hen deel komt er nog een stukje inspiratie bij. Allemaal ingredienten bij elkaar die de basis vormen voor een persoonlijk stappenplan. Iets dat altijd al aanwezig was maar dankzij de workshop nu ook ‘kant en klaar’ voor handen!

Gepubliceerd: 8 oktober 2010 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Zen Mama's Leven Langer en Gelukkiger !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake