Wanneer zijn alle dagen voorbij?

oh

‘O’

Samen op de fiets door de stad hebben mijn zoon (4) en ik altijd leuke gesprekken. Soms stelt hij vragen waar ik het antwoord niet direct op heb. Soms zijn er antwoorden waar hij niet direct iets mee kan. Of misschien ook wel. Zo vroeg hij vandaag; ’Wanneer zijn alle dagen voorbij?’. Waarop ik hem vertelde dat dat eigenlijk nooit op hield. Na iedere dag komt weer een nieuwe dag. Zijn antwoord was: ‘O’.

Openheid

Met zijn vraag zette hij mij ook weer aan het denken. Maar vooral had ik bewondering voor zijn reactie. Met de ’o’ liet hij mijn antwoord toe. Maar de intonatie gaf aan dat hij het niet direct wist te plaatsen. En dat was prima. Hij leek op zoek naar een referentiekader. Een soort logica waar hij dit een plaatsje kon geven. Maar vond dat niet direct. Dus zei hij gewoon maar ‘o’.

Onze bril

Steeds vaker realiseer ik mij dat de manier waarop ik de wereld bekijk, mijn ‘bril’, bepalend is voor wat ik hoor. En, belangrijker eigenlijk, bepalend is voor wat ik kan leren. Zoon leert namelijk ontzettend veel op dit moment. Iedere dag weet hij weer een beetje meer. En die openheid, het ‘o’ durven en kunnen zeggen speelt hierbij, denk ik, een hele belangrijke rol.

Dat gaat niet voorbij 

Gelukkig zorgt diezelfde ‘bril’ ervoor dat ik mijn zoon wel met bewondering en verwondering bekijk. En dat ik ook durf te leren van dat wat hij me laat zien. En omdat er nog zoveel te leren valt, voor zoon maar ook voor mij, is het maar goed dat we kunnen zeggen; ‘na iedere dag komt er weer een, dat gaat (voorlopig) nog even niet voorbij’.

Gepubliceerd: 25 oktober 2010 onder Zz - Algemeen

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van mea
Ontvangen: 25 oktober 2010 om 16:27 uur

hopelijk volgen er nog vele dagen waarvan we allemaal getuige zijn, en leren de kleine man veel dingen.
woensdag naar Blijdorp met Opa en Oma en zus en neef.
wat leren de dieren ons daar?
kus van Oma.


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Ik ben op zoek naar meer Balans in mijn Leven !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake