Twitter(z)en

twitter-follow-me-post

To tweet or not to tweet

Twitter jij nog niet? Het is nog steeds een leuk gespreksthema aan de borreltafel. Je hebt voor- en tegenstanders. Alsof er geen middenweg is. Opvallend vind ik dat de ‘tegenstanders’ vaak ferm in hun kritiek zijn. Het belangrijkste; ze zien het nut van twitter niet. Waarom zou je twitteren? Wat voegt het toe? Onbekendheid met het fenomeen blijkt de belangrijkste achtergrond van de kritiek.  

I tweet

Sinds de website van ZenZen Mama in de lucht is, wordt er ook getwitterd. Mij kun je onder de ‘voorstanders’ rekenen. Twitter is voor mij een leuke manier om contact te onderhouden met heel veel moeders. Een stukje pr voor de workshops en de website van ZZM in het algemeen. Maar het leukste vind ik de directe reacties op vragen. Herkenning en erkenning van mijn onzekerheden geven steun wanneer daar even behoefte aan is. En niet in de laatste plaats fascineert twitter mij als fenomeen op zich.

Twitter(z)en

Want hoe verhoudt twitter zich eigenlijk tot zen? Het lijkt erop alsof het hebben van zoveel mogelijk ‘followers’ een doel op zich is #Nietzozen… En is een tweet niet eigenlijk slechts een vraag om aandacht? Ook #nietzozen… Aan de andere kant is twitter wel heel erg van het ‘hier en nu’. Tweets zijn vaak gedachten over het moment of reacties op nieuws of andere tweets. Het delen van momenten van verwondering met elkaar en de inspiratie vind ik wel weer #echtzen! Voorlopig blijf ik een enthousiast voorstander van twitter. En ben ik van mening dat het goed samengaat: tweets en zen, vandaar dus #twitter(z)en.

Gepubliceerd: 10 november 2010 onder Zz - Algemeen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Leuke Websites stuur ik door aan Vriendinnen !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake