‘Eten, bidden en beminnen’, door Elisabeth Gilbert

eten bidden beminnen

Het Boek

Inmiddels is het boek verfilmd met Julia Roberts en Javier Bardem in de hoofdrollen. Volop in de aandacht dus. En dan komen de kritieken ook los. Hoewel Javier Bardem een van mijn favoriete acteurs is en ik best benieuwd ben hoe Julia Roberts in deze film acteert, heb ik de film niet gezien. En gaat dit stukje gewoon over het boek. Het is een tijdje geleden dat ik het las, maar met alle zure kritieken ben ik het niet eens. Ik vond het juist een leuk en lekker leesbaar boek. Een autobiografisch verhaal over haar ‘zoektocht in Italie, India en Indonesie’. De subtitel vermeldt niet welk doel haar zoektocht nou precies heeft. Zichzelf vinden, geluk of spiritualiteit? In eerste instantie lijkt het vooral een vlucht weg van alle ellende kort na haar verbroken relatie.

Genot, spiritualiteit en balans

Ze vertelt over haar zoektocht die door verschillende landen leidt. En overal duikt ze met een open mind in. Die nieuwsgierigheid en spontaniteit sprak mij aan. Je beleeft als lezer alles een beetje met haar mee. Eten in Italie, een retraite in India en de liefde op Bali. Door sommigen wordt haar instelling als naief beoordeeld. En zeker zijn er boeken die dieper op deze thema’s ingaan. Maar dit is haar ervaring en haar verhaal waarin ze absoluut een stap zet die heel veel anderen nooit zullen zetten.

Champagne & succes

Het verhaal heeft een happy end; ze vindt de man van haar leven op het Indonesische eiland Bali. En inmiddels is over die relatie ook alweer een nieuw boek verschenen. Tijdens mijn bezoek aan Bali dit jaar lag het boek nog steeds in alle etalages, zeker in Ubud. En de schrijfster zelf zag ik zitten met een vriendin en een fles champagne. Tsja, dat op een eiland waar je voor een glas wijn 18 euro betaalt… In ieder geval is haar zoektocht mooi geweest en leverde het een fijn boek op. En zal ik mijn mening over het boek nou niet ook laten beinvloeden door de champagne, net als veel anderen menen negatief te moeten schrijven zodra een boek een succes of bioscoophit is geworden.

Gepubliceerd: 27 november 2010 onder ReviewZz - Boekbesprekingen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • De Artikelen op deze Website zijn Leuk !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake