‘Nachtlichtjes’, door Anne Civardi

Nachtlichtjes

Rust voor het slapen gaan

Tijdens de workshops komen mindfulness en rust aan bod. Voor de moeder, maar vaak ook blijken kinderen voor het slapen gaan nog een ‘vol hoofd’ te hebben. Zelf vind ik een boek lezen de ideale manier om de drukte van de dag los te laten, mee te gaan in een verhaal en echt tot rust te komen. Voorlezen voor het slapen gaan is samen met je kind(eren) ook een ultiem moment om de dag rustig af te sluiten.

Even iets anders

Bij ons is voorlezen het moment van papa. Hij is daar heel goed in. Zeker omdat hij het geen probleem vindt om keer op keer, iedere dag weer, hetzelfde boekje voor te lezen. Dat heeft iets meditatiefs. Waar ik zelf de rust niet (altijd) voor heb. Wel heel blij word ik van het boek ‘Nachtlichtjes’. Een bijzonder boek met voorleesverhalen die de verbeelding stimuleren. Met prachtige illustraties.

‘Doe je ogen maar dicht…

…en stel je voor dat je ergens bent waar het heel, heel warm is.’  Zo ga je met je kind in het verhaal ‘Een lieve olifant’ naar een uitgestrekt grasland in Afrika. De verhaaltjes zijn kort en stimuleren de verbeelding. Kleine meditaties lijken het. De verhalen eindigen met een paar ’levenslessen’ waar je wel of niet over kunt praten met je kind.

Kadootje

Ik vind het boek een kadootje. Alleen al door de prachtige tekeningen. En het unieke karakter. De verhalen zijn simpel en leuk, stimuleren de fantasie en creativiteit van jou en je kind. En ze helpen je kind ook ‘om te gaan met angst’ en ’om te groeien’. Heel bijzonder. Gericht op kinderen van 4 tot 8 jaar. Een aanrader!

Gepubliceerd: 16 december 2010 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Wanneer kom jij tot rust ?!

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake