‘Een vriendschap in Tibet’, door Claire Scobie

vriendschap tibet

Lekker lezen

Tussen de recensies over ontspannen moederschap nu eens een echt leesboek. Een boek om mee op de bank te kruipen of vroeg mee naar bed te gaan en meegenomen te worden naar een andere wereld. Tibet. Het boek vertelt over de unieke, intense band tussen een Westerse journaliste en een Tibetaanse non. Twee vrouwen, twee werelden met een vriendschap die hen steeds weer samen brengt.

De journaliste

… is allereerst geraakt door de schoonheid van het Tibetaanse landschap. Op een reis, geleid door Westerlingen door een uniek deel van Tibet, ontmoet ze de rondtrekkende non Ani. Uiteindelijk reist ze 7 keer naar het snel veranderende  Tibet waar monniken mobieltjes hebben en de Chinezen de dienst uitmaken. Beetje bij beetje ontdek je met haar de schoonheid van het land en wijsheden uit het boeddhisme.

Ani

… leidt als non een leven zonder bezittingen waarbij vasten en mediteren een belangrijk onderdeel vormen. Twee werelden die tijdens de beklimming van een hoge pas samenkomen. Pure interesse in elkaar vormt de basis van deze bijzondere vriendschap. Het taalprobleem overbruggen ze met behulp van tolken maar soms zijn die niet nodig.

Bijzonder Tibet

Het boek is omschreven als ‘een liefdesbrief aan de vriendschap, een ode aan een verdwijnende wereld en een pelgrimstocht naar een plaats en persoon’. En daar ben ik het volledig mee eens. Heerlijk vond ik het om met het doek weg te duiken, jammer was het om de laatste pagina te lezen. Ik vond het bij de Slegte; een aanrader! 

Gepubliceerd: 25 januari 2011 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Ik vind het Lastig om 's Avonds Tijd voor Mezelf te maken !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake