Een derde kindje?

question-mark

nummer 1 …

Rond mijn dertigste dacht ik voor het eerst echt serieus aan kinderen. Maar de situatie was er op dat moment niet naar. Relatie net uit, pas terug uit het buitenland en Amsterdam was een fijne feeststad. Maar de rust kwam terug en een stabiele relatie verscheen. Waren het eerst mijn eigen gedachten, zo rond mijn 35-ste begon ook de buitenwereld zich ermee te bemoeien. ‘Zouden jullie niet….?!’ en ‘Goh ;) !’. Daarnaast regende het geboortekaartjes in de brievenbus.

nummer 2…

Rond de eerste verjaardag van onze zoon kwamen er weer veelzeggende blikken in onze richting. Alsof het vanzelfsprekend was dat ik binnenkort weer met een bolle buik zou rondlopen. Niets minder vanzelfsprekend dan een kindje hadden wij inmiddels geleerd! Een bepaald patroon leek er wel te bestaan; tegelijk met 6 vriendinnen van de zwangerschapsgroep was ik zwanger van de 2de!

…. nummer 3 ?

Met enige vertraging, want op de 1ste verjaardag van onze dochter waren er geen blikken of insinuaties, laat staan vragen. Wel wat later. Ook zonder patroon of wetmatigheid, want van die zwangerschapsgroep heeft 1 een derde kindje gekregen. Toch is het een vraag die we ons wel gesteld hebben. Zwanger zijn vond ik heerlijk en bijzonder. Het eerste jaar met weinig slaap ronduit zwaar. Dol zou ik zijn op nog een kindje. Heel gelukkig zijn we met z’n vieren nu ook. Volgens een vriendin zijn grijze haren eigenlijk niet met een bolle buik te combineren. Eerst vond ik dat een belachelijke vergelijking maar nu?

… de rol van de natuur 

Steeds meer begin ik te beseffen dat ‘vragen naar’ helemaal niet betekent dat er een bepaalde verwachting is. Misschien was dat vooral mijn eigen interpretatie, hetgeen wat ik met die blikken deed. En dat patroon … had waarschijnlijk vooral heel veel te maken met de natuur. Sinds ik moeder ben, ben ik me steeds meer bewust van de wonderen van die natuur. Met en dankzij onze kinderen. En die grijze haren zie ik als een seintje van die natuur. Waar je zelf mee mag doen wat je wilt ! Vergeef mij deze overpeinzing; morgen word ik 39… En die vriendin met het verhaal over de grijze haren… is nu zelf weer zwanger ;) !

Gepubliceerd: 3 maart 2011 onder Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • De Artikelen op deze Website zijn Leuk !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake