Maak kans op GRATIS exemplaar ‘Mindfulness voor moeders’, door Denise Roy

boek D. Roy

Momfulness

Na ‘Boeddhisme voor moeders’, ‘Zen Mama’ en ‘Mindfulmama’, nu weer een boek over de relatie tussen moederschap en mindfulness. Van een Amerikaanse psychologe dit keer. Meer van hetzelfde? Ik was erg benieuwd. De eerste 2 boeken leggen het verband tussen moederschap en het boeddhisme en mindfulmama gaat over mindfulness. Dit boek van Denise Roy gaat over ‘Momfulness’, waaronder zij ‘de spirituele beoefening van bewust moederschap’ verstaat. Jammer dat het boek in het Nederlands die titel niet heeft behouden, want daarin zit nou juist het onderscheid.

Moederschap als spirituele beoefening

De schrijfster heeft na een studie aan een seminarie een masterstitel in godsgeleerdheid behaald met het idee geestelijke te worden. Ze beseft na een aantal jaar dat ze de leer en waarden van ‘liefde, medeleven, vergeving en vrede’ in de praktijk voornamelijk predikt tegen haar kinderen. Mamfulness is meer dan mindful zijn. Interessant, ook al raak ik af en toe de rode draad tijdens het lezen kwijt. 

Momfulness in de praktijk

Helemaal eens ben ik het met haar wanneer ze schrijft ‘momfulness is niet de zoveelste taak op je lijst’, omdat je het eenvoudig kunt integreren in je dagelijkse werkzaamheden.  Het boek staat vol herkenbare verhalen en simpele oefeningen. Van een praktische ‘oefening in rommel opruimen’ tot een fijne ‘knuffelmeditatie’. Ook mooi vind ik de ‘oefening van de eenzame hoed’ waarbij je iedere dag even een moment voor jezelf reserveert, waardoor dit steeds makkelijker wordt. Zelfs in de chaos van alledag.

Aanrader!

De hoofdstukken zijn kort, praktisch en vol persoonlijke verhalen waaraan diverse citaten kleur geven. 80% heb ik met plezier en interesse gelezen. Alleen de relatie met het ‘heilige’ en een ‘God’ sprak mij minder aan. Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Aan de andere kant heeft het mij scherp gehouden bij het lezen. Want bij mij gaan de hakken in het zand als het te zeer naar religie neigt te gaan. En dat is hier zeker niet het geval. De verhalen zijn daarvoor te herkenbaar, haar schrijfstijl heerlijk vlot en de oefeningen gewoon leuk om te doen. Een aanrader dan ook!

GRATIS exemplaar voor jou ?

Drie exemplaren mogen wij weg geven!

Superactie:
Stuur een mail met jouw droom naar zenzenmama@caramba-online.nl of plaats een Reactie onderaan dit artikel.

Premium actie:
Bestel een van de prachtige ZenZen Mama Sieraden van Jeanet Kuiper en krijg ‘Mindfulness voor moeders’ kado.

Gepubliceerd: 17 maart 2011 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Carla van Rossum
Ontvangen: 21 december 2012 om 22:36 uur

Ik heb zelf ADHD, en dit weet ik pas sinds 3 jaar…ik ben 32 jaar en heb 2 kinderen van 3 en 5 jaar. Ik heb ooit de cursus mindfullniss gedaan, en dit heeft me erg geholpen. Ik had toen echter nog geen kinderen, en ik zou dit heel graag oppakken.


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Kinderen kunnen Echt Genieten ! Daar kan Mama nog Veel van Leren !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake