Emoties de baas, een persoonlijk verhaal

Mahjongg

Ieder voorjaar staat er een weekend in het teken van Mahjongg. Een Chinees gezelschapsspel dat wij traditiegetrouw spelen met een grote groep vrienden. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot 25 personen, exclusief de bijbehorende kinderen. Het spel heeft 4 rondes die ieder 1 tot meerdere uren kunnen duren. We zitten gezellig bij elkaar in een groot huis. Lekkere hapjes en drank maken het feest compleet!

Emoties

Bovenstaande klinkt ontzettend leuk, en dat is het ook. Toch had ik afgelopen jaren grote moeite om ook echt van de gezelligheid te genieten. Erger nog, ik was regelmatig boos en verdrietig. En net als zoveel andere dingen die tijdens dat weekend traditie zijn, waren ook mijn tranen dat. Hoe ik ook probeerde om er iets gezelligs van te maken, steeds was er weer een moment dat ik door emoties overmand werd. Met mijn vriend probeerde ik erachter te komen wat de oorzaak kon zijn. Ik was moe door de gebroken nachten en daardoor sneller uit mijn evenwicht gebracht. Ik vond het moeilijk om me op het spel te concentreren, terwijl ook de kinderen aandacht nodig hadden. En daarbij vond ik opmerkingen die in het heetst van de strijd gemaakt werden, en soms ook daarbuiten, vaak onaardig en werd ik erdoor uit mijn evenwicht gebracht. Mijn vriend, die toch echt hetzelfde meemaakte, had daar echter geen last van.

De emoties de baas!

Afgelopen weekend was het weer zover. Vol verbazing heb ik het weekend beleefd. Ik voelde me rustig en dat is de hele tijd zo gebleven. Soms voelde ik emoties opkomen; kleine irritaties of een gevoel naar aanleiding van een opmerking van iemand. Daar richtte ik dan mijn aandacht op en dat was genoeg. Emoties gingen niet meer met mij aan de haal. Ik keek ernaar van een afstand en liet het daarbij. Dankzij die rust kon ik echt genieten van het spelletje en alles er omheen. Lag dat nou echt aan mij?!  Na afloop heb ik het nog even gecheckt bij mijn vriend want wellicht dat anderen zich anders hadden gedragen en was het me wel gewoon makkelijk gemaakt. Hij was echter heel stellig en de verandering lag volgens hem toch echt bij mijzelf. En daar ben ik trots op; de emoties de baas! Door afstand te nemen en los te laten. Zen zijn werkt!

Gepubliceerd: 4 april 2011 onder Zz - Algemeen

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Kees van Tilburg
Ontvangen: 4 april 2011 om 17:29 uur

Zelfs BengBengMama, bracht je niet uit je evenwicht.
Doorgaan zo.

Reactie van sabijn
Ontvangen: 4 april 2011 om 22:34 uur

wat heerlijk!! goed van je, en denk maar, zo heb je dubbel lo: 2 spelletjes in 1 ;-)


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Mijn Kinderen zitten in de volgende Fase(s) ?! ....

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake