Unieke kans: Geef ’12 goeroes, 13 ongelukken’ van Johan Noorloos cadeau!

Johan Noorloos

In Yoga Magazine had ik al eens een artikel gelezen over de yogadocent uit Amsterdam. Met een bijzonder verhaal. Het recent verschenen boek ’12 Goeroes, 13 Ongelukken’, is zijn persoonlijke verhaal over een bijzonder leven.  Over de weg die hij bewandeld heeft om te worden tot wie hij nu is. Succesvol yogadocent met een eigen opleidingsinstituut. Iemand die met zijn lessen en instelling inmiddels veel voor anderen betekent.

Kwetsbaar

De eerste bladzijde van het boek is ronduit ontroerend. Een brief aan zichzelf. Bijna een gedicht, mooi geschreven. Hiermee zet hij gelijk de toon van het boek. Kwetsbaar. Een verhaal dat gaat over een zoektocht langs verschillende ‘goeroes’; van dominee tot wonderdokter, van magnetiseur tot yogagoeroe. Steeds weer wordt Johan teleurgesteld door de goeroes en worden zijn verwachtingen niet ingelost. Gaandeweg lijkt hij dieper en dieper weg te zakken. Zichzelf meer en meer kwijt te raken.

Acceptatie

Het is een spirituele zoektocht. Naar geluk of naar zichzelf ? Op de achterflap van het boek staat dat de boodschap is ‘dat je het lot, ook als het je hard en onverwacht treft, in eigen hand kunt nemen. En daarna echt iets voor anderen kunt betekenen’. Voor mij is de kern van het verhaal het accepteren van jezelf. Acceptatie die in dit verhaal sterk samenhangt met geloof in zichzelf, iets waar zijn goede vriendin Daphne hem ook regelmatig op wijst: ‘Je bent een heel fijne vriend, en het is jammer dat je het zelf niet gelooft…. Het is niet alleen jammer, het is doodzonde’. Raak!

Waardevol cadeau

Het boek laat je kennis maken met verschillende (spirituele) wegen. Het is een persoonlijk verhaal, oprecht en mooi geschreven. Soms las ik het met verbazing, zoals bij de beschrijving van de ceremonie met de schedels of het reinigingsritueel in Thailand. Andere verhalen waren herkenbaar. Mij heeft het geraakt. Het is dan ook een boek dat ik graag cadeau doe aan vrienden. En ZenZen Mama mag een aantal exemplaren weggeven! In lijn met de traditie van de boeddha, die je ook cadeau doet. Voor een speciale vriend of vriendin en je mag hem dan vast zelf ook wel even lenen…

Hoe ?

Stuur een mail met korte motivatie waarom jouw vriend/ vriendin de aangewezen persoon is om het boek cadeau te krijgen naar zenzenmama@caramba-online.nl of plaats een Reactie onderaan dit artikel.

Gepubliceerd: 9 april 2011 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Nancy
Ontvangen: 7 oktober 2011 om 13:06 uur

Ik heb 12 goeroes, 13 ongelukken meegenomen op vakantie. In twee rukken uitgelezen! Een prachtig, ontroerend, gewoon verhaal vol humor. Ik schrijf een ‘gewoon verhaal’, omdat dit ons allemaal had kunnen overkomen. Enorm herkenbaar en daarom zo dichtbij. Dat raakt. Veel gelachen en af en toe een traantje gelaten. Heel mooi om te lezen hoe het proces zich ontwikkelt. Van om zich heen slaan en overal buiten zichzelf antwoorden zoeken, tot langzaam naar binnen keren om daar de antwoorden en het geluk te vinden. Een aanrader!


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Mijn Kinderen zitten in de volgende Fase(s) ?! ....

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake