In de Flow; mijn verhaal!

Van Zuidas naar…

Voordat onze zoon geboren werd, werkte ik in 1 van de torens van de Zuidas. Tussen allemaal hele enthousiaste jonge mensen, gedreven door de bonus en etentjes met de directeur die in het vooruitzicht werden gesteld. Met bolle buik merkte ik al een beetje dat ik me er minder thuis voelde. Toen zoon geboren was, werd me al snel duidelijk dat als ik hem naar de creche zou brengen, dat ik dat alleen wilde doen als ik werk had waar ik achter stond. En de commerciele omgeving was steeds minder in lijn met mijn moedergevoelens en alle emoties die ik erbij cadeau had gekregen.

Adempauze

Een korte adempauze waarin ik probeerde uit te zoeken ‘wat dan wel?!’. Mijn horoscoop werd gelezen, ik las van alles ter inspiratie. Maar het was er niet opeens. Die Flow. Die leek ik niet af te kunnen dwingen. Dus de adempauze werd wat langer. En via via, kreeg ik een mooi aanbod om als trainer aan de slag te gaan. Hoera!

ZenZen Mama

Trainingen geven dat was leuk! En langzaamaan ontstond het idee om een eigen workshop te ontwikkelen. Over een onderwerp dat heel dichtbij mij stond. Best eng. Maar dit was wel iets waar ik echt door werd geraakt en een verhaal dat ik wilde vertellen. De relatie tussen moederschap en het boeddhisme, verhalen uit o.a. het boek van Sarah Napthali die mij zo geholpen hadden bij het vinden van een nieuwe balans. Zo ontstond ZenZen Mama. In het begin vooral gericht op de workshops, die later werden uitgebreid naar huiskamerworkshops over het thema en een online versie. En natuurlijk met de website waar ook een cadeaushop in was gekomen, naast alle andere funcionaliteiten.

Van Go(al) naar Flow!

In het begin was het hard werken om naamsbekendheid te verwerven want ik wilde zo graag iedereen erover vertellen! Gelukkig was er interesse van de media en verschenen en leuke artikelen in Kek Mama, Algemeen Dagblad en Ouders van Nu. En na een jaar leek het tij gekeerd. Ik had gezaaid en kon nu oogsten, door enthousiast mijn verhaal te vertellen, kwam ik in aanraking met allerlei mensen. Het waren over het algemeen mensen met wie het gelijk ‘klikte’ en die ook enthousiast waren over het thema; boeddhisme en/of het moederschap. En van het 1 komt het ander. Opeens lijken alle leuke dingen op mijn pad te komen. Zie ik nieuwe mogelijkheden en zijn er niet zoveel beren op de weg, die ik voorheen misschien wel zou zien. Het begon bij het kijken naar binnen; wat wilde ik nou echt? Het volgen van je hart blijkt de juiste weg te zijn. En dan zit je zomaar opeens in die flow! Een flow waarin alles in elkaar lijkt te vallen, energie geeft en zo vanzelfsprekend lijkt.

Gepubliceerd: 3 juni 2011 onder Zz - Algemeen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • De Artikelen op deze Website zijn Leuk !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake