‘Stadsverlichting’, door Kris & Tijn Touber

Van Oost naar West

Workshops in het kader van hun vorige boek ‘Spoedcursus Verlichting’ bracht Kris en Tijn Touber in volle tenten bij Lowlands. Bewondering had ik voor de brug die zij toen sloegen naar een nieuwe generatie. Verlichting in een ander jasje, toegankelijk voor een nieuw publiek. Met hun nieuwe boek gaan ze nog een stap verder. Geinspireerd door John Lennon die samen met de andere leden van de Beatles het westen in contact bracht met oosterse spiritualiteit. Een brug tussen oost en west.

Maharishi-effect

Mensen die stil zijn, hebben effect op hun omgeving. Ze brengen harmonie en flow. Uit onderzoek blijkt dat in steden waar regelmatig wordt gemediteerd, minder criminaliteit voorkomt. Prachtig toch! Onderzoekers vermoeden dat dit alles veroorzaakt wordt door een coherent veld dat mensen die mediteren om zich heen hebben. Mooi! En in lijn met mijn eigen ervaring. Laatst constateerde ik dat sinds ik zelf dagelijks mediteer, manlief spontaan de tafel af ruimt. En hoewel het lineaire verband niet wetenschappelijk aangetoond kan worden, ben ik ervan overtuigd dat mijn grotere rust effect heeft op mijn directe omgeving.

Van Woodstock naar Huiskamergeluk

‘Stadsverlichting’ is een prachtig vormgegeven boekje. Geschreven ‘In herinnering aan John Lennon’ met inspirerende quotes van diezelfde Lennon aan het begin van ieder hoofdstuk. Een reis door de tijd aan de hand van spirituele beleving van verschillende generaties. Nu als het moment om gebruik te maken van de creativiteit en inzet van de baby-boom generatie. En Nederland als de ideale lokatie om dit te laten plaatsvinden omdat hier IQ, EQ, FQ en SQ samenkomen en een plek vinden. Van Woodstock naar Huiskamergeluk!

Verander de wereld vanuit je huiskamer

 De huiskamersessies ontstonden als ‘Wij-bij-Tijn’-avonden; ‘meditatie, stilte en verdieping gecombineerd met down-to-earth-nuchterheid en plezier.’ In het boek staan verschillende meditaties beschreven en een cd met een lange en korte meditatie helpen je ook een stuk op weg. Daarnaast is er een speciale website die wereldwijd alle huiskamers aangeeft waar je voor een Huiskamersessie terecht kunt. 

Kris en Tijn Touber hebben als ambassadeurs van de stilte wat mij betreft een prachtconcept bedacht. ’Stadsverlichting is van ons allemaal’ ! ZenZen Mama steunt hen bij het idee om Nederland op deze manier ‘in lichterlaaie te zetten’.

EEN EXEMPLAAR VOOR JOU!

ZenZen Mama mag twee exemplaren weg geven. Mail ons jouw voorbeeld, op basis van jouw eigen ervaring, waaruit blijkt dat mediteren effect heeft op je omgeving en maak kans op een GRATIS exemplaar van het prachtige boek ‘Stadsverlichting’.

Mail naar zenzenmama@caramba-online.nl of plaats een Reactie onderaan dit artikel.

Gepubliceerd: 14 juni 2011 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen, Zz - Bewustzijn

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Tineke van Stein
Ontvangen: 15 juni 2011 om 19:31 uur

Hallo medewerkers van Zen Zen Mama
Wat een mooi gebaar om zo´n veelomvattend boek weg te geven… zelf ben ik werkzaam als ambulant woonbegeleider bij mensen met een psychiatrisch probleem( of meer) en probeer op de wijze van Tijn de mensen inzicht te geven en daardoor weer kwaliteit in hun leven te laten komen.. het effect is verrassend.. wat de reguliere psychiatrie vergeet tip ik aan en doet wonderen herrijzen.. zijn nieuwe boek heb ik og niet maar ga het zeker aanschaffen en laat het dan als een bibliotheekboek rondgaan in mijn cliëntenkring omdat ik geloof in het pure van de mens zelf …alleen hebben sommige individuen een handreiking nodig…
Ga door met jullie goede werk, met zijn allen vormen we een sterk krachtveld die velen zullen helpen terug te komen bij zichzelf.
een Lieve groet van 10 alias Tineke van Stein

Reactie van Yatri
Ontvangen: 29 juni 2011 om 13:17 uur

Een reactie van een zen papa,

Na het lezen van dit artikel heb ik onmiddelijk mijn huiskamer ter beschikking gesteld voor meditaties. Ben heel erg geïnterresseerd in het boek en hoop dan ook snel een reactie te krijgen.
In Licht en Liefde, Yatri
http://www.indiansummer.nu


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Mijn Kinderen zitten in de volgende Fase(s) ?! ....

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake