Zen zijn & kinderfeestjes

Dubbelfeest

Onze kinderen schelen op 3 dagen na exact 2 jaar met elkaar. Mooi gepland! Eind juli zal altijd een feestweek voor ons zijn. Want met feestjes en trakteren is een week snel gevuld met feestelijkheden. Leuk, maar zeker ook druk en hoe houd je het dan ‘zen’?  

Oefening in ‘loslaten’

Na het krokodillenfeestje van de 3-jarige dochter twitterde ik dat het in ieder geval een mooie oefening is in ‘loslaten’. Er gebeurt zoveel, de kindjes rennen heen en weer, willen dit en dat. Als ze even aan tafel zitten op het taartmoment dan mag je blij zijn. Dat gebeurde en wij waren blij. Net als de jarige Jop. En daar ging het natuurlijk allemaal om.

RT ‘Niet vieren is ook ‘loslaten”

Dat twitter en zen zijn goed samengaat bewees bovenstaande retweet op mijn twitterberichtje. ‘Geen verjaardagsfeestje vieren voor een 3-jarige is ook loslaten’. Het zette me aan het denken en maakte mij bewust van mijn eigen keuzes. Natuurlijk zit daar wat in; niet doen is ook loslaten. Maar ‘loslaten’ betekent voor mij niet; zo min mogelijk doen, alles uit je handen laten vallen of voor de makkelijkste weg kiezen.

Zen zijn tussen de kinderfeestjes

‘Zen’ zijn houdt voor mij in bewust keuzes maken. En juist op drukke en stress-momenten die rust bewaren. Even dat ongemak voelen maar in het moment zelf je verwachtingen kunnen loslaten. 6 peuters laten rommelen wat ze willen en 8 piraten hun eigen spel laten verzinnen met alle cadeau’s die er op de grond liggen. Echt genieten van wat er ontstaat, nadat ze op zoek zijn geweest naar de schat in huis. De kinderen hebben genoten van hun verjaardagen en de partijtjes. Zen zijn tussen de kinderfeestjes is waar ZenZen Mama voor staat.

Gepubliceerd: 25 juli 2011 onder Zz - Algemeen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

    Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

    Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

    Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

    Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

    Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake