‘Van Regenworm tot Pauw’, door Angela Kramers

Een boek over een nieuwe vorm van yoga en beweging

De titel verraadt het al een beetje; dit is een boek dat anders is dan veel andere boeken die over yoga gaan. De titel maakte mij nieuwsgierig; wat zouden een regenworm en een pauw met elkaar te maken hebben? en welk verband was er met yoga? Mijn eigen ervaring met yoga is vooral die met hatha, vinyasa, yin en power yoga. Waarbij de neerwaartse hond voorkomt, maar de pauw… ? Het boek is geschreven door Angela Kramers, ja, ‘zij’ van de Dolly Dots. Zij beschrijft erin haar weg ‘van buiten naar binnen en weer terug’. En die weg is herkenbaar en de moeite van het lezen waard!

Dierengateways

Naast de regenworm en de pauw, komen veel andere dieren aan bod: de dierengateways. Elk dier staat voor een ander deel van de menselijke psyche. De gateways nodigen je uit om alle gevoelens te (h)erkennen. Door de oefeningen kom je dichter bij die bepaalde kracht. Zo staat de Kat voor de liefde en leert je genieten van je lichaam terwijl de Slang je leert te focussen en vast te houden tot je doel bereikt is. Bij iedere dierengateway horen andere bewegingen maar ook geluiden spelen een belangrijke rol.

Chela’s verhaal

Stap voor stap wordt ieder dier beschreven, duidelijk en overzichtelijk. Maar vooral bijzonder is haar eigen verhaal. Ieder dier heeft weer een andere betekenis voor haar gehad in een bepaalde levensfase. De Kat Gateway paste ze onbewust toe in een fase dat ze angstig en bezorgd was om haar zoon Sam die geopereerd moest worden. Ze beschrijft hoe de oefeningen haar hielpen om in het nu te blijven en de angst en de pijn te accepteren. Zo leerde ze om zichzelf ‘als een kat te laten vertroetelen om haar geest weer te verleiden in haar eigen huis thuis te komen’.

De Regenworm en ik

Ik had mij voorgenomen om alle dierengateways te doorlopen. Dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Niet in de minste plaats doordat de dieren voor zich spreken en het beeldend maken. Het persoonlijke verhaal, zorgt voor verdieping en herkenning. Het boek nodigt je uit om ook die reis te maken ‘van buiten naar binnen en weer terug’. En die is erg persoonlijk. Om je te helpen is er ook een website ter ondersteuning www.vanregenwormtotpauw.nl en zijn er verschillende workshops over de Dierengateways zoals ’Hoe spelen de krachten van de Hond en de Beer, chaos en structuur, een rol in je dagelijks leven?’. Meer informatie is te vinden op www.yogastudiochela.nl

Een GRATIS exemplaar voor JOU?

ZenZen Mama mag twee exemplaren weg geven. Mail ons waarom jij kennis wil maken met deze unieke vorm van yoga en beweging en maak kans op een GRATIS exemplaar van het boek van Angela Kramers ‘Van Regenworm tot Pauw’.

Mail naar zenzenmama@caramba-online.nl of plaats een Reactie onderaan dit artikel.

Gepubliceerd: 15 augustus 2011 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Ballee
Ontvangen: 17 augustus 2011 om 20:18 uur

Omdat het me nieuwsgierig maakt!

Reactie van Bianca
Ontvangen: 22 augustus 2011 om 12:41 uur

Ik zou graag kans maken op het boek! Ik doe al aan yoga maar het lijkt mij heel erg leuk om deze nieuwe vorm van yoga uit te proberen!

Reactie van Bianca
Ontvangen: 6 oktober 2011 om 09:35 uur

Ik heb het boek Van regenworm tot pauw gelezen, en het was een heel leuk boek. Ik doe al aan yoga maar ook al heb je het nog nooit gedaan is dit een leuk boek om er mee aan de slag te gegaan. Bij iedere oefening staat ook een persoonlijk verhaal van Angela! Voor mij een nieuwe vorm van yoga en die is mij zeker goed bevallen! pak regelmatig het boek om er wat oefeningen uit te doen.


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Gezin en Werk zijn Makkelijk te Combineren !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake