‘Veertig weken’, door Barbara van Amelsfort

Dagboek van een zwangerschap in stripvorm

Tijdens de zwangerschap van ons tweede kindje, heb ik met heel veel plezier het boek van Barbara van Amelsfort gelezen. Barbara is oa. bekend van de illustraties die ze maakt voor Helen Purperhart (oa. Kinderyoga). Het boek is een wekelijks verslag van haar zwangerschap, vertaald in leuke tekeningen en herkenbare verhalen. Het voelde als een soort ‘vriendin’ waarmee ik mijn ervaringen kon delen. Zoals de  bijzondere en tegelijk ontnuchterende ervaring bij de eerste echo: ‘We konden uren blijven kijken, maar voor we het wisten stonden we weer buiten op de stoep. “En hier een printje voor thuis” … zei de dame’.

Informatie & tips

Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik vooral op zoek naar feitelijke informatie. Die staat ook in dit boek. Maar het leuke zijn vooral de persoonlijke tips. Samen met de ervaringen en de grote nieuwsgierigheid waarmee Barbara alles romdom de zwangerschap in zich opneemt, maakt het een boek vol herkenning. Zoals: ‘Midden onder de vergadering begon Basmati aan een vlinderslag in mijn buik. Ik begon te glimlachen en genoot van het leven in mij. Een groot deel van de vergadering ging aan mij voorbij’.

Ruimte voor aantekeningen

Het is een dagboek van een zwangerschap en je kunt er ook je eigen persoonlijke dagboek van maken. Er is ruimte om bij iedere week je persoonlijke aantekeningen te maken. Heel erg leuk om nu weer terug te lezen trouwens! Alles bij elkaar is dit het ideale cadeau voor jezelf als je (net) zwanger bent of om aan een bijzondere vriendin cadeau te geven.

WIN een exemplaar !

ZenZen Mama mag twee exemplaren weg geven. Wil je kans maken op een exemplaar, plaats dan een reactie onderaan dit artikel of stuur een e-mail naar zenzenmama@caramba-online.nl waarin je aangeeft wat je zo aanspreekt in dit boek.

Zelf Kopen?

Je kunt het boek kopen bij de stand van ZenZen Mama op het Event Bewust Zijn van Vrouw & Passie op dinsdag 20 september (meer informatie http://vrouwenpassie.nl/bewust-zijn) of bestellen via de site van Barbara www.rbara.nl

 

Gepubliceerd: 8 september 2011 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Sanne de Boer
Ontvangen: 17 september 2011 om 16:55 uur

Het spreekt me aan omdat het een boek met veel leuke tekeningen is en niet met teveel strenge regeltjes maar wat een lossere benadering en ook fijn dat jezelf aantekeningen kan maken


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Zen Mama's Leven Langer en Gelukkiger !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake