‘Altijd Mindfulmama’, door Iris Bouwman

Praktische mindfulness voor iedere situatie

Na haar eerste boek ‘Mindfulmama’, verscheen vorige maand een nieuw boek van Iris Bouwman. Ik herinner me nog dat ze mij toen benaderde om aandacht te geven aan haar boek, nu doe ik dat weer, en graag! Iris kan schrijven. De boeken lezen gewoon erg makkelijk weg. En, ze probeert mindfulness zodanig te vertalen dat het vooral praktisch is en toepasbaar in iedere situatie.

Kind op de wip, mama er vanaf

Een van de basisprincipes binnen de Mindfulness is ‘dat je goed bent zoals je bent’. Je hoeft je niet te vergelijken, je meer of minder te voelen dan een ander. Iris introduceert voor deze vergelijkingen de wip. Moeders die dit wel doen, zitten op een wip. Verdriet en frustratie omdat je denkt dat een andere moeder het beter voor elkaar heeft, is heel herkenbaar. En… kost ons onnodig energie. Dus moeten we van die wip af!

Mindfulmama wordt ZEN

Naast bekende mindfulness-oefeningen als de bodyscan en de rozijnoefening, introduceert Iris een stappenplan. Drie vragen die je helpen om met een milde en open blik te kijken naar je eigen beeld van bijvoorbeeld de ‘perfecte moeder’. En die stappen zijn: Zien, Erkennen en Doen wat Nodig is…. ZEN !

Tip!

‘Altijd Mindfulmama’ maakt mindfulness toegankelijk voor een grote groep vrouwen. De moeders die op zoek zijn naar praktische toepasbaarheid van verschillende thema’s binnen Mindfulness. Iris schrijft vlot, duidelijk en haar persoonlijke ervaringen vormen de basis.

Boek van de Maand

‘Altijd Mindfulmama’ is het boek dat ZenZen Mama deze maand mag weg geven. Wil je hiervoor in aanmerking komen, stuur dan een mail naar zenzenmama@caramba-online.nl of plaats een Reactie onderaan dit Artikel. Omdat het Decembermaand- Cadeaumaand is, willen we graag weten aan wie je dit boek wilt schenken en waarom je aan die persoon moet denken.

Gepubliceerd: 7 december 2011 onder Zz - Algemeen

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Ingeborg van de Wal
Ontvangen: 20 december 2011 om 21:59 uur

Op dit moment onderga ik de mindfullness training, wat heel goed voor mij is. Altijd ben ik bezig met piekeren, dingen die ik nog moet doen, die kúnnen gebeuren, mijn werk…. Om regelmatig en hopelijk in de toekomst altijd, te leven bij het moment, lijkt mij héérlijk! Ook om een “relaxte” mama te zijn! Daarom zou ik het me mezelf kado willen doen… Want ik mag er zíjn!


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • "Mama Zijn" en "Zen Zijn" gaan Niet Altijd Makkelijk Samen !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake