Minfulness & Verhuizen

Omgaan met spanning

De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van koop en verkoop van ons huis. Of eigenlijk andersom; wij hadden het geluk dat de verkoop van ons oude huis in Oud-West de basis kon zijn voor een nieuwe stap. Hoe snel de verkoop ging, zo spannend was het aankoop proces. Het spel van interesse tonen, bieden, afwegen, uitstellen en een vervolg bod doen heeft een aantal weken in beslag genomen. En dat bracht best wat spanning met zich mee. Mindfulness, stil staan bij wat er gebeurt en wat je echt wil, heeft mij in dit proces goed geholpen. Zen zijn in het proces, ik hield het bijna het gehele traject vol.

Omgaan met verbouwings-stress

Ons nieuwe stekkie lag op een mooie locatie maar van binnen moest er wel het een en ander gedaan worden. Van alle kanten hoorden we dat ‘verbouwingen altijd uitlopen’. Dat zou bij ons een groot probleem opleveren. Dus geloofden wij erin dat het bij ons wel binnen de afgesproken tijd zou lukken. En we kregen gelijk. Op de geplande datum konden we verhuizen. En hoefden alleen de laatste dingen afgewerkt worden. Toen bleken ook ‘die anderen’ een beetje gelijk te hebben. Want op dat moment begon het proces van ‘geen verwachtingen hebben’ over de levertijd van het badkamer meubel, ‘flexibel zijn’ als de tegelzetter toch een dagje later wilde komen en ‘geduld hebben’ wanneer de douchedeur toch niet bleek te passen. Mindfulness in de praktijk; absoluut!

Verrassingen dankzij Mindfull Zijn

Dankzij het loslaten en de flexibiliteit, waar je na een tijdje echt heel geoefend in wordt, zijn er deze dagen opeens allemaal verrassingen. Heel blij zijn ¬†we wanneer de badkamer nu dan echt af is, en verrast wanneer blijkt dat de levertijd van de houten vloer een stuk korter is. Dat kan dus ook! Mindfulness tijdens een verhuizing blijkt een goede oefening te zijn van het toepassen van de verschillende concepten in de praktijk. En dochterlief vind het heerlijk als ik bij het in slaap vallen even bij haar zit. ‘Mama mediteren’, klinkt het dan!

Gepubliceerd: 19 maart 2012 onder Zz - Algemeen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Kinderen kunnen Echt Genieten ! Daar kan Mama nog Veel van Leren !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake