‘Durven doen wat je raakt’, door Marja den Boer

22 Gesprekken over bevlogenheid

Marja den Boer sprak met 22 maatschappelijke leiders over hun drijfveren in probeert te ontdekken waarom zij in staat zijn om een verschil te maken. Ter inspiratie voor de lezer. Het resultaat is een prachtig boek. Mooi vormgegeven en ideaal om af en toe een paar verhalen uit te lezen. De mensen die ze sprak zijn mannen en vrouwen die haar inspireren, bekende en minder bekende personen. Het verhaal van de daklozenarts is bijzonder, maar ook de drijfveren van het bestuurslid van een grote onderneming boeit.

Bindende factor

Alle verhalen zijn erg persoonlijk. Marja komt in haar gesprekken echt tot de kern. Dan ontdek je dat de titel van het boek, een uitspraak van Robbert Dijkgraaf, goed gekozen is. Het gaat om durf, de stap zetten om te doen wat je echt belangrijk vindt. In de kern, wat je raakt. Dan is men in staat om bijzondere dingen te realiseren. Als advocate (Britta Boehler), als Trendforecaster ( Lidewij Edelkoort) of als initiator van de reconstructie van het VOC-schip De Batavia.

Inspiratie

Wat mij betreft is Marja geslaagd in haar opzet. Het boek laat zien dat er verschillende achtergronden en motivaties zijn om een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Bevlogen zijn ze allemaal. En dit boek geeft inzicht. Om anderen te motiveren, hopelijk. Om ook te doen wat je raakt.

 

Gepubliceerd: 16 mei 2012 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Kinderen kunnen Echt Genieten ! Daar kan Mama nog Veel van Leren !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake