‘Typisch JIJ’, door Anja Beerepoot e.a.

Een boek voor ‘Voor vrouwen van Nu’
In dit boek worden 7 vrouwtypen beschreven. Vrouwtypen als de “Leading Lady” en “Brave Sis” (die verre van braaf is) met een link naar de Godinnen van de Amerikaanse psychiater Jean Shinoda Bolen die op basis van de archetypen van Jung 7 Griekse godinnen als “Athena” en “Artemis” onderscheidde. Een stevige basis dus waarbij recent onderzoek onder 1000 vrouwen van nu bijdragen aan deze eigentijdse versie van de vrouwtypen.

Het Female Factor Model
In samenwerking met een onderzoeksbureau hebben de eigentijdse vrouwtypen die al bekend waren van www.femalefactor.nl, meer en zelfs een eigen kleur gekregen. Ieder type wordt geschetst in kleurrijke overzichten, beelden en quotes en verder uitgediept in de delen: Ze is, Ze leeft, Ze werkt en Ze groeit. Een snelle blik deed me besluiten dat ik wel wat weg zou hebben van “Brave Sis” en “Serene Soul” en ook “Mommy Dear” herkende ik wel bij mezelf. De test op de site gaf echter een hele andere uitkomst. Verrassend!

Van alles een beetje
Omdat de uitkomst van de test zo anders was dan ik verwachtte, herkende ik me ook niet gelijk in de beschrijving van het vrouwtype dat het meest bij mij zou passen. Weerstand tegen een hokje? Interessant. Want hierdoor las ik de informatie met een gezonde kritische houding. En eigenlijk herkende ik er ook wel weer veel in. En dit maakt het boek boeiend. Het is leuk om over de verschillende typen te lezen en daagt je uit om verschillende kanten van jezelf te onderzoeken.

Scoren vanuit je vrouwelijke talenten
Praktisch wordt het door de link met de kernkwadranten van Ofman. Erkennen dat dat waar jij allergisch bent misschien wel een groei richting zou kunnen zijn. Suggesties voor oefeningen of vrijetijdsbesteding die bij de “Miss Feelgood” of “Passion Diva” horen, maakt het plaatje compleet. Om uiteindelijk vanuit je vrouwelijke talenten te kunnen scoren, en laat dat nou net niet bij iedereen dezelfde ‘zachte’ kant zijn. Een visie die ik van harte deel. Een aanrader!

Gepubliceerd: 11 juni 2012 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen

Reacties op dit Artikel ...


Reactie van Barbara B.
Ontvangen: 11 juni 2012 om 16:45 uur

Dit is nou weer typisch een voorbeeld van de meisjes die zichzelf als prinsesje neerzetten in deze wereld, en de zwakte niet alleen accepteren maar er zelfs prat op gaan. Duidelijk waarom er zo weinig vrouwen enige vorm van carrière maken. Studeren was een hobby voor ze, en werk moet leuk zijn en als het dat niet is: lekker moederen en zachte kant voorop. Manlief zorgt dan maar voor wat geld.

Reactie van Anja Beerepoot
Ontvangen: 13 juni 2012 om 14:58 uur

@Barbara De enige prinses waar ik in geloof is Maxima. Vanwege haar liefde voor haar kinderen (mommy dear), haar betrokkenheid bij microkredieten en streven naar een betere wereld (brave sis), haar kennis en ambitie om daar zaken in te bereiken (leading lady), haar looks en durf om daarin te experimenteren (passion diva) en haar liefde voor ‘onze’ Alexander (loving ally). Een sterke vrouw, net als al die andere vrouwen die leven vanuit hun kwaliteiten, drijfveren en ambities en genieten van de mogelijkheden die ze hebben. Wel of geen carriere, wel of geen moeder, wel of geen…..

Reactie van Barbara B.
Ontvangen: 14 juni 2012 om 19:05 uur

@Anja Tja, niet verwonderlijk dat jij, die klaarblijkelijk in sprookjes gelooft, prinsesjes geweldig vindt. Maxima is het prototype van een ‘golddigger’: zachte kant voorop, en meeliften met een familie die ook niet eerlijk aan de centjes komt. En alles een beetje afdekken met hypocriete initiatieven als micro-kredietjes. Van 1 Valentino-jurk van Maxima kun je 2000 microkredieten verstrekken, om over de villa’s maar niet te spreken. En maar geen belasting betalen. Tuurlijk, heel begaan met de wereld, maar vooral met zichzelf ! Prinsessen-gedrag pur sang; de tijdgeest.


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Ik ben Mama van ... ?! ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake